Afrički kršćani slušaju propovijed iz čamaca u poplavljenoj crkvi

Dok mnogi u Hrvatskoj imaju idealne uvjete za ići u crkvu, ali zanemaruju duhovni život, afrički kršćani slušaju propovijed iz čamaca u poplavljenoj crkvi.

Gledajući ovu snimku kršćana iz Afrike koji prisustvuju bogoslužju u njihovoj poplavljenoj crkvi, samo možemo zahvaliti Bogu na ljudima koji Ga iskreno ljube i učiti od njih.

Nevjerojatna vjera katolika u Africi

Sliku je na Twitteru podijelio katolički novinar Sachin Jose rekavši: “Nevjerojatna vjera katolika u Africi!” Jose je napisao u nedjeljnoj objavi: “Katolički svećenik slavi misu s vjernicima u crkvi poplavljenoj vodom”, stoji u Joseovom naslovu.

Video prikazuje svećenika kako propovijeda s povišene površine sa skulpturom našeg Gospodina Isusa Krista koja visi na križu iza njega. Nije bilo klupa, ali su vjernici za vrijeme bogoslužja sjedili u čamcima sa svojim obiteljima.

Točna lokacija crkve je nepoznata, ali prisutnost vjernika u njoj je tako ohrabrujuća i za primjer ljudima diljem svijeta.

Afrički vjernici nisu dopustili da kiša oslabi njihovu vjeru u Krista i spriječi ih da idu u crkvu. Evanđelje Isusa Krista dotaklo je narod Afrike na vrlo poseban način i tamo je doživjelo eksplozivan rast kršćanstva.

Procjenjuje se u Africi ima 685 milijuna kršćana od 2021. i na putu je da poraste na 761 milijun 2025., prema podacima Gordon-Conwell Theological Seminary.

Ali ovaj rast ima visoku cijenu jer se mnogi od njih moraju suočiti s progonom od vlastite obitelji i zajednice kada se obrate iz drugih vjera na kršćanstvo.

NAJNOVIJE!