Američki pastor nazvao Trumpovu Bibliju bogohulnom: Milijuni su pogledali njegovu propovijed!

"Vaša je dužnost služiti Gospodinu Bogu svome svim srcem, umom, dušom, tijelom i snagom"

Američki pastor postao je viralan nakon što je pozvao svoje vjernike da ne prigrle “Bog blagoslovi Bibliju SAD-a” koju je podržao bivši predsjednik Donald Trump, a koja uključuje dokumente ključnih za osnivanje Sjedinjenih Država.

Pastor Loran Livingston iz središnje crkve u Charlotteu, Sjeverna Karolina, osudio je “Bog blagoslovio Bibliju SAD-a” u propovijedi održanoj 14. travnja. Isječci propovijedi pregledani su milijune puta nakon što su ih razni korisnici nedavno podijelili na društvenim mrežama dana.

Tijekom Velikog tjedna, Trump je podržao Bibliju “Bog blagoslovio SAD” u videu objavljenom na njegovoj društvenojmreži Truth Social prošlog mjeseca.

U prodaji za 59,99 američkih dolara, posebno izdanje Biblije sadrži kopije Ustava SAD-a, Deklaracije neovisnosti, Povelje o pravima i Zakletve vjernosti, zajedno s rukom pisanim refrenom pjesme Leeja Greenwooda “God Bless the USA”, koja često se pušta na Trumpovim skupovima.

Livingston je upozorio da će “ljudi koji ne čitaju (Bibliju) i mole pomiješati politiku s crkvom.”

“Neki od vas unose politiku u Crkvu”, jadao se. “Vi mislite da je politika duhovna stvar.”

Livingston je odbacio ovu ideju, tvrdeći da je “politika od ovoga svijeta”. Upućujući poruku ljudima za koje je rekao da “dovode politiku u Crkvu”, rekao im je: “Mislite da je vaša dužnost biti političan oko ovoga, onoga i onoga.”

“Ne!” – uzviknuo je. “Vaša je dužnost služiti Gospodinu Bogu svome svim srcem, umom, dušom, tijelom i snagom te ljubiti bližnjega svoga kao samoga sebe.”

Livingston je pozvao zajednicu da mu ne govore o njegovoj “duhovnoj odgovornosti glasanja” jer “nemam duhovnu odgovornost glasanja”. Umjesto toga, glasovanje je okarakterizirao kao “građansku privilegiju”.

Tvrdi da uvjerenje da je glasovanje “duhovna odgovornost” proizlazi iz nečitanja Biblije.

NAJNOVIJE!