Biskup Mar Mari Emmanuel se kao pobjednik vratio u svoju Crkvu Krista Dobrog pastira

Biskup Mar Mari Emmanuel vratio se u svoju crkvu dva tjedna nakon što je napadnut.

Biskup Mar Mari Emmanuel koji je napadnut nožem u terorističkom napadu u svojoj crkvi u Sydneyju emotivno se vratio za svoju propovjedaonicu.

Asirski biskup je dobio pljesak i ovacije župljana u nedjelju prije nego što je održao vatrenu propovijed u kojoj je branio slobodu govora i kritizirao premijera Anthonyja Albanesea.

15. travnja ga je napao 16-godišnji dječak tijekom prijenosa njegove propovijedi u Crkvi Krista Dobrog Pastira u Wakeleyu na jugozapadu Sydneya u užasnim scenama koje su šokirale Australiju i svijet.

Manje od petnaest dana kasnije vratio se pred oltar za Cvjetnicu, tjedan dana prije pravoslavnog Uskrsa.

S bijelim povezom na desnom oku i zlatnim križem, biskup Emmanuel je stajao na istom mjestu gdje je napadnut i započeo svoju službu na arapskom.

Nekoliko dana nakon što je zatražio da snimka njegovog navodnog napada ostane na internetu kada je vlada naredila da se ukloni s društvenih medija, biskup je prozvao g. Albanesea u strastvenoj obrani slobode govora i vjere.

Biskup Emmanuel rekao je da ne može ‘shvatiti’ kako sloboda govora nije moguća u demokratskoj zemlji poput Australije.

‘Svako ljudsko biće ima pravo na slobodu govora i slobodu vjeroispovijesti… Ne bih se trebao brinuti da će moj život biti izložen prijetnji ili da će mi ga oduzeti.’

Istakao je da budisti, hindusi, muslimani i ateisti imaju pravo na izražavanje svojih uvjerenja.

U videu poslušajte njegovu prvu propovijed nakon povratka za propovjedaonicu u svojoj crkvi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!