Biskupi Engleske crkve preporučuju molitve za istospolne parove

Biskupski dom Engleske crkve pristao je da preporuči Molitve ljubavi i vjere za istospolne parove. Ovim kontroverznim molitvama se moli Božji blagoslov za istospolne parove.

Engleska crkva napreduje s planovima za uvođenje molitava nakon što ih je u veljači podržalo njezino parlamentarno tijelo, Generalna sinoda.

Biskupi su se sastali u Londonu kako bi razgovarali o sljedećim koracima i također su se složili da strukture za posebne službe za istospolne parove temeljene na molitvama trebaju ići naprijed kako bi bile formalno ovlaštene prema kanonskom pravu.

Prijedlozi će se razmatrati na sljedećoj Sinodi u studenom, kao i nove pastoralne smjernice o tome kako će sustav funkcionirati.

Nakon odobrenja, prijedlozi će otvoriti put procesu koji vodi do autorizacije usluga pod Kanon B2.

VIDI OVO: Gdje u Bibliji piše da je homoseksualnost grijeh?

Biskupije će se konzultirati o ovom procesu prije nego što se iznese na Generalnu sinodu, najvjerojatnije 2025., a za usvajanje planova potrebna je dvotrećinska većina.

Londonska biskupica Sarah Mullally, koja je supredsjedala upravljačkom skupinom koja je iznijela prijedloge, rekla je: “Današnje odluke Biskupskog doma nastavljaju provoditi glasovanje Sinode o javnom priznavanju obveze istospolnih parova i molitvi Božji blagoslov za njih.”

“Složili su se da će preporučiti Molitve ljubavi i vjere i također su razmotrili najbolji način za autorizaciju posebnih samostalnih službi. Pažljivo razmatrajući pravne, teološke i pastoralne implikacije mogućih pristupa, biskupi su zaključili da bi u konačnici bilo jasnije nastaviti izravno na razmatranje prema kanonu B2.

Priznajemo da postoje neki koji bi željeli da se ovaj proces odvija brže, međutim prelazak na potpuno odobrenje omogućit će jasnoću i široka savjetovanja prije konačne odluke Sinode 2025.”

NAJNOVIJE!