Ilustracija: Canva

Zloglasni striptiz klub u Greenvilleu, Južna Karolina, koji je prethodno bio u vlasništvu “Platinum Plusa”, pretvoren je u crkveni prostor u vlasništvu Hope Church.

Prošlo je godinu dana otkako je crkva Hope kupila zgradu od 6.000 četvornih metara. Izvođači su uništili unutrašnjost do betonskih zidova. To uključuje nekoliko šipki i drugu opremu ‘džentlmenskog kluba’ koja je ostavljena.

Unatoč prošlosti, zgrada je prošla temeljnu renovaciju otkako ju je prije godinu dana kupila Hope Church.

Pastor crkve Hope, Rich Butler, rekao je da je prostor “ogoljen do betona”.

Dodao je kako je “smrdjelo na dim i bar”, kada su prvi put kupili zgradu.

Supruga pastora Butlera, JoAnna, podijelila je svoje prve dojmove nakon što su prvi put ušli u zgradu.

“Vidjeli smo prepoznatljive predmete koji su govorili o njegovoj posljednjoj upotrebi – pozornica, šipke, drske boje, ali [smo] također vidjeli potencijal”, prisjetila se.

Prostorije koje su se nekada koristile za ‘privatne susrete’ srušene su kako bi se napravio prostor za dječje aktivnosti.

“Ovo je božanski san i vizija”, rekao je Butler.

Povijest Platinum Plusa obilježena je pravnim zavrzlamama i kontroverzama. “Platinum Plus je imao dugu povijest petljanja sa zakonom od otvaranja 2000. godine”, istaknuo je Butler, podsjećajući na problematično nasljeđe establišmenta.

Sada je Hope Church spremna udahnuti novi život ovom nekoć problematičnom prostoru, nudeći utjehu i utočište onima kojima je potrebna.

“Mnogi su se ljudi molili za tu zgradu”, rekao je Butler, naglašavajući zajednički napor koji je doveo do ostvarenja ovog božanskog sna.

Kako se približava svečano otvaranje, Butler poziva zajednicu da iz prve ruke svjedoči nevjerojatnoj preobrazbi.

Baš kao što je nekadašnji znak Platinum Plus nekoć dominirao horizontom, znak Hope Church uskoro će jarko zasjati, simbol nade i obnove u srcu Greenvillea.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare