Bivši terorist predviđa da će se mnogi muslimani u Gazi okrenuti Kristu

Bivši terorist koji je bio povezan s političkom strankom Fatah i Palestinskom oslobodilačkom organizacijom prije prelaska na kršćanstvo 1990-ih vjeruje da rat Izraela i Hamasa priprema mnoge muslimane u Gazi da postanu kršćani.

Taysir “Tass” Abu Saada (73) rekao je izraelsko-američkom novinaru Joelu C. Rosenbergu tijekom intervjua koji je emitiran na TBN-u tijekom vikenda kako vjeruje da razmjeri nasilja i razaranja koji potresaju Bliski istok “nisu normalni” i naznaka da se “kraj vremena” brzo približava.

Ali Saada se također nada da sukob uzrokuje da se mnogi muslimani u regiji razočaraju u Hamas i radikalni islam, što ih navodi da budu otvoreniji Evanđelju Isusa Krista.

Kao bivši palestinski musliman rođen u Gazi, Saada se priprema vratiti u Gazu nakon što rat završi kako bi bio dio “žetve”.

VIDI OVO: Muslimani u Gazi prešli na kršćanstvo nakon što su vidjeli Isusa u svojim snovima

“Hamas je ideologija koja je raširena među mnogim ljudima, ne samo u Pojasu Gaze nego u cijelom svijetu”, rekao je Saada. “Međutim, Bog ima plan. Vjerujem da je plan Arapa i Židova također dio toga, a u tome leži moja nada.”

Saada, koji je napisao autobiografsku knjigu Once an Arafat Man, ispričao je kako ga je izjedao bijes prema židovskim Izraelcima i drugima nakon Šestodnevnog rata 1967. godine.

Nakon što se njegova obitelj preselila u Saudijsku Arabiju i Katar dok je još bio mlad, na kraju je pobjegao kako bi se pridružio Fatahu i borio se pod vodstvom Yassera Arafata, bivšeg predsjednika Palestinske oslobodilačke organizacije.

NAJNOVIJE!