Četiri muslimana otela, grupno silovala i ubila kršćanku u Pakistanu

Kršćanska obitelj iz Lahorea, u Pakistanu, traži pravdu i zaštitu nakon što su četiri muslimana otela, grupno silovala i ubila udovicu zbog njezine odluke da ostane kršćanka i odbije udaju za glavnog osumnjičenika.

Prema bratu žrtve, 40-godišnje Shazie Imran, napadači su joj prerezali vrat i polili je kiselinom tijekom ubojstva prošlog mjeseca.

Međutim, nije jasno je li opekotine od kiseline nanijete prije ili nakon smrti. Policija je izvijestila da je glavni osumnjičenik priznao ubojstvo, piše The Christian Post.

Shaziein suprug također je ubijen prije godinu i pol, ali obitelj nije uspjela ostvariti pravdu jer je policija smatrala da je riječ o nesreći, izjavio je njezin brat Zafar Masih.

Nakon suprugove smrti, Shazia Masih počela je raditi kao dadilja u vrtiću na Lahore University of Management Sciences. 6. lipnja napustila je svoj iznajmljeni dom u gradu Mehar u Lahoreu zbog posla, ali se nije vratila, prema riječima Zafara Masiha.

Osumnjičenik je vršio pritisak da prijeđe na islam

On je rekao da je glavni osumnjičenik, Noman (poznat i kao Mani) Gujjar, bio poznati lokalni kriminalac koji je vršio pritisak na nju da prijeđe na islam i uda se za njega zajedno s djecom.

“Shazia to nije podijelila s nama zbog straha za našu sigurnost, ali tri dana prije svoje otmice rekla je drugom rođaku da joj je Gujjar prijetio da će je ubiti ako ne ispuni njegove zahtjeve”, izjavio je Zafar Masih.

Kada je najstariji sin Shazie Masih, 16-godišnjak, obavijestio Zafara Masiha da se njegova majka nije vratila kući, obitelj je krenula u potragu za njom. Budući da je nisu mogli pronaći, 7. lipnja su obavijestili policiju o njezinom nestanku.

“Kasnije tog dana dobili smo poziv iz policijske postaje Hyer koji je potvrdio da su pronašli tijelo koje odgovara opisu Shazie”, rekao je Zafar Masih.

“Odmah smo otišli u policijsku postaju, ali kada smo vidjeli tijelo, nismo mogli vjerovati vlastitim očima. Shaziina vratna žila bila je prekinuta oštrim predmetom, a tijelo joj je bilo teško opečeno kiselinom.”

Prema Zafaru Masihu, članu lokalne evanđeoske crkve, forenzički pregled je otkrio da je žrtva bila grupno silovana prije ubojstva.

NAJNOVIJE!