Čovjek uništio izloženi kip Sotone: “Ne bismo trebali tolerirati Sotonu”

Čovjek koji je dospio na naslovnice američkih i svjetskih medija zbog rušenja i odrubljivanja glave kipu Sotone u zgradi države Iowa vjeruje da su njegovi postupci bili “ispravna stvar”.

“Ne bismo trebali tolerirati Sotonu”, rekao je Michael Cassidy za CBN, objašnjavajući zašto je odlučio poduzeti mjere protiv ovog prizora.

Nakon što je na društvenim mrežama saznao da je Sotonski hram postavio kip u zgradu glavnog grada, Cassidy se zabrinuo zbog njegove prisutnosti.

“Kada sam to vidio, pomislio sam, ‘Kako, zaboga, sotonske ikone mogu biti u glavnom gradu?’”, rekao je. “I pomislio sam, ‘Znaš, to je neka vrsta propusta. … malo birokracije.’”

Cassidy je rekao da pretpostavlja da će ga vlada ukloniti kada shvate o čemu se radi, smatrajući da je simbol bio pokušaj “odavanja počasti Sotoni”. No, nakon što kip nije uklonjen, rekao je da je kupio avionsku kartu za Iowu i otišao osobno vidjeti simbol.

“Kakve god emocije osjetili gledajući to online, potpuno je drugačije kada ste zapravo u glavnom gradu”, rekao je Cassidy. “Ja sam Amerikanac. U mornarici sam cijeli život. Borio sam se da zaštitim zemlju, ali ne da zaštitim Sotonu.”

Nije mogao podnijeti da kip bude tamo

Nastavio je: “Postalo mi je vrlo jasno da ovo ne može izdržati. … Bilo je nepodnošljivo da to bude tamo, pa sam učinio to što sam učinio.”

Pogledajte kako Cassidy objašnjava:

Nakon što je uništio simbol, Cassidy je rekao da je očistio dio krhotina i otišao do osiguranja da se preda. Suprotno nekim medijskim izvješćima, rekao je da nije uhićen zbog muke, iako je optužen za kazneno djelo četvrtog stupnja.

“Maksimalna kazna je… vjerujem do jedne godine zatvora”, rekao je, napominjući da postoji i potencijalna kazna od 2560 dolara.

“To se zapravo svodi na: Bog je dobar i zaslužuje hvalu, a Sotona je zao i ne zaslužuje [to],” rekao je Cassidy. “Đavo je loš i to nije nešto što bismo trebali promovirati.”

Također je odgovorio onima koji su njegove postupke optužili da su samo trik za odnose s javnošću.

Na kraju je rekao da je odluka o uništenju sotonskog kipa došla zajedno s rizicima – potencijalnim opasnostima koje je znao čim je nešto poduzeo.

NAJNOVIJE!