Deseci tisuća armenskih kršćana su zbog vojne blokade odsječeni od svijeta

Deseci tisuća armenskih kršćana su izolirani u regiji Nagorno-Karabah, također poznatoj kao Artsakh, zbog vojne blokade koja ih drži odsječene od vanjskog svijeta.

Nagorno-Karabah je većinom armenska enklava okružena muslimanskom državom Azerbajdžan. Od prosinca 2022. Azerbajdžan je blokirao koridor Lachin, jedinu cestu koja povezuje te armenske kršćane s vanjskim svijetom.

Prema projektu Philos, hrane i lijekova je nestalo, pobačaji među trudnicama su se utrostručili, a azerbejdžanske snage otimaju bolničke pacijente tijekom hitnih medicinskih evakuacija.

Iako se Armenija može činiti kao udaljeno mjesto, apostoli Tadej i Bartolomej prvi su odnijeli Evanđelje tom narodu.

Također, Armenija je postala prva nacija koja je formalno prihvatila kršćanstvo 301. godine. No, njezine biblijske veze sežu još dalje u prošlost. Planina Ararat, gdje se vjeruje da je pristala Noina arka, središte je armenskog života.

CBN News je razgovarao je s veleposlanikom Samom Brownbackom iz Centra za vjersku slobodu o situaciji i tome što bi drugi kršćani mogli učiniti za njih.

Brownback, bivši guverner Kansasa i bivši veleposlanik za međunarodne vjerske slobode potvrdio je da je situacija strašna i da SAD moraju brzo djelovati. Kršćani, rekao je, trebaju moliti!

NAJNOVIJE!