NaslovnicaVijestiMladi glazbenik Filip Panza objavio novu pjesmu koja osvjetljava zaboravljenu sliku Boga

Mladi glazbenik Filip Panza objavio novu pjesmu koja osvjetljava zaboravljenu sliku Boga

Filip Panza nedavno je objavio pjesmu “Rapha’El (Molitva ozdravljenja)”. Više o ovom talentiranom glazbeniku i novoj pjesmi pročitajte u nastavku.

Filip Panza rođen je ratne 1991. godine u Zagrebu u glazbenoj obitelji, a svoju intenzivnu potragu za Bogom i postavljanje ključnih pitanja o vjeri započeo je u Župi Gospe Loretske u Zadru kada je, u to vrijeme nedovoljno poznavajući pjevane dijelove svete mise, po nagovoru župnika, pristao svirati večernju svetu misu mladih.

“To je bio jedan jako veliki izazov. Imao sam sluha, znao sam svirati, ali nikada nisam svirao na Euharistiji. Tadašnji župnik je imao povjerenja u Gospodina kako će to sve biti dobro. I bilo je na kraju”, kaže Filip.

Talenti za Božju slavu

Iako je tada pohađao već nekoliko godina Glazbenu školu sv. Benedikta kod pokojne s. Marije Benedikte Perinčić, nije živio redovitim sakramentalnim životom.

“Sestra Benedikta imala je veliku ulogu u mom obraćenju. Nije htjela ništa nametati niti siliti. Svojim primjerom mi je pokazivala kako biti dobar vjernik. Prije svega dobra osoba, puna suosjećanja, brige i talenata. Svirala je mnogo instrumenata i naučila me mnogočemu. Uz to što je bila moja profesorica klavira, bila je moje rame za plakanje, utjeha, terapeut i po mnogočemu prijateljica. Njoj uvelike zahvaljujem što je Duh Sveti djelovao kroz nju te me približila ljubavi Božjoj kroz svoj ponizan rad u školi. Tada to nisam shvaćao, ali sada znam da je sigurno molila za moje obraćenje i da sada imam nekog na nebu tko i dalje moli. Predivan je to blagoslov”, dodaje glazbenik.

Nedugo nakon njene smrti 2016. godine počeo je i sam podučavati djecu te je postao aktivniji u glazbenom svijetu. Sada vidi za što ga je pokojna sestra pripremala – da služi Bogu svojim talentima.

Rapha’El – nova pjesma koja osvjetljava zaboravljenu sliku Boga

Pjesma “Rapha’El (Molitva ozdravljenja)” u svojoj je ideji nastala za vrijeme jednoga molitvenoga trenutka.

Užurbano vrijeme u kojem živimo, ostavlja – nažalost – malo vremena za molitvu i često ga moramo “krasti”. Zato je duhovna glazba izvrstan način molitve i stavljanja u prisutnost Svevišnjega koji nas ljubi, vodi, odgaja i – ozdravlja.

Kroz život nosimo različite duhovne rane. Neke Gospodin brzo ozdravi, a preko nekih nas uči strpljivosti i čuva blizu sebe, u poniznosti.

“Ljeto je došlo i vjerujem kako smo mnogi u napasti zanemarivanja duhovnog života, zato sam odlučio upravo sada objaviti ovu pjesmu. Da nam pomogne ostati ‘online’ s Gospodinom”, kaže Filip.

Pjesmu “Rapha’El – molitva ozdravljenja” možete poslušati u nastavku.

Nikada ne smijemo biti robovi tjelesnog zdravlja, ali za zdravlje uvijek treba moliti: za ozdravljenje naše duše, pameti, međuljudskih odnosa, Crkve i domovine. Zato je ova pjesma pravi melem za svakoga!

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare