Film ‘Pasija: Uskrsnuće’ dolazi u kina u travnju 2025. na Veliki petak

Nastavak Pasije premijerno će se prikazati na Veliki petak 2025. Vraća glumce iz originalne postave, uključujući Jima Caviezela kao Isusa.

Film ‘Pasija: Uskrsnuće’ prema novim najavama dolazi u kina u travnju 2025. na Veliki petak, dvadeset i jednu godinu nakon što je Pasija premijerno prikazana.

Iako se nagađalo da bi film mogao biti podijeljen u nekoliko dijelova, portal Il Timone ističe da ta informacija još nije službeno potvrđena.

Mel Gibson vratio je glumce iz originalne postave, uključujući Jima Caviezela, Maiu Morgenstern i Francesca De Vita, a film je sniman u Izraelu, Maroku i Italiji. Glavni glumac Jim Caviezel je izjavio da će to biti najveći film svih vremena.

Prema Edwardu Pentinu iz Nacionalnog katoličkog registra, film će pokriti događaje koji su prethodili uskrsnuću, ali će također pratiti spletke koje su se odvijale u Herodovoj palači i zaključiti događajima koji su se dogodili u Jeruzalemu na Uskrsnu nedjelju.

Prošle godine, Mel Gibson je, govoreći o izlasku filma, rekao da ima dva scenarija “jedan je vrlo strukturiran i vrlo jak scenarij i nešto više od onoga što se može očekivati, a drugi je kao acid trip”.

“Morate stvarno razmotriti što je to što trebate pokazati da biste bili dirljivi. Ne može biti linearno. Morate imati mnogo stvari koje možete suprotstaviti jedna drugoj čak i iz različitih vremenskih razdoblja i to zahtijeva ulazak u druga područja i dimenzije”, dodao je.

Pasija je bila hit na kino blagajnama, zaradivši preko 600 milijuna dolara diljem svijeta.

Mel Gibson je režirao, producirao i financirao film u kojem se fokusirao na posljednje sate zemaljskog života Isusa Krista i objavljen je 2004. godine.

Redatelj je koristio aramejski, latinski i hebrejski, s titlovima, jer je želio priči dati veću autentičnost.

NAJNOVIJE!