NaslovnicaVijestiOvo su prve fotografije bogoslužja Kanyea Westa: Mnogi misle da se radi...

Ovo su prve fotografije bogoslužja Kanyea Westa: Mnogi misle da se radi o kultu

U javnost su izašle prve fotografije bogoslužja Kanyea Westa. Mnogi misle da se radi o kultu.

Kanye West pokrenuo je 2019. godine svoje nedjeljne službe. Do danas nije poznato što se točno događa na njegovim misterioznim okupljanjima koja su privukla brojne holivudske zvijezde. Mnogi se pitaju pokušava li reper osnovati svoju crkvu, kult ili nešto treće.

Variety je Westove nedjeljne službe opisao kao najprestižnije događanje za koje mnogi slavni traže pozivnicu, a tijekom prvih mjeseci okupljanja su bila održana na raznim lokacijama, uključujući njegov kućni studio u Calabasasu, šumu u Los Angelesu i sjedište Adidasa u Portlandu.

“Ne voli često boraviti na istom mjestu jer bi ljudi mogli shvatiti gdje je”, objasnio je jedan svjedok za GQ u travnju 2019. godine.

Na okupljanja potroši 50 milijuna godišnje

Nedjeljna služba isprva je bila više slična koncertu nego bogoslužju koje uključuje i propovijed. Kanye i gospel zbor priređivali su duhovne izvedbe njegovih najvećih hitova elitnoj grupi prijatelja i članovima obitelji.

Novinari su jednom pitali repera da otkrije neke detalje, a on je tada svoja okupljanja opisao kao priliku za ljude da se okupe i osjećaju dobro. Priznao je i da na njih troši 50 milijuna dolara godišnje.

PROČITAJTE: Kanye West pokreće svoju vlastitu crkvu, a razlog užasava kršćane

Njegova bivša supruga Kim Kardashian okupljanja je opisala kao iskustvo iscjeljenja, koje se temelji manje na propovijedanju, a više na duhovnoj glazbi.

Članovi zbora moraju nositi čudnu odjeću

Zadnjih godinu dana članovi gospel zbora na nedjeljnoj službi imaju sve čudniju odjeću, a prošlog tjedna Kanye je tražio od članova zbora da odjenu bijele haljine. Na fotografijama koje su objavljene pažnju je privukla i hrana koja je bila poslužena na metalnim nosilima.

Više o nedjeljnim službama poznatog repera pogledajte u videu u nastavku.

GQ je izvijestio prije nekoliko mjeseci da je Kanye izdao pravilnik odijevanja za svoj gospel zbor i želi da izgledaju kako on želi.

“Svi članovi zbora nose uniformu – obično odjevni predmet koji je kombinacija majice kratkih rukava i zborskog ogrtača, plus Yeezy tenisice i hlače. Odjeću i obuću dobivaju besplatno nekoliko dana prije ili na dan službe. Odjevna kombinacija je obično bijela”, ispričao je jedan anonimni izvor.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare