Franjevac održao propovijed koja je uzdrmala Hercegovinu – svi dijele ono što je rekao

Franjevac Valentin Vukoja je u crkvi održao propovijed “koja je uzdrmala Hercegovinu”, a na društvenim mrežama se dijele njegove poruke.

“Čuvajmo svoj narod. Nemoj ljubiti novac. Vi koji možete, vi koji imate, evanđelje vam dira u pare, ne ja. Učinite sve…”, započeo je fra Vale propovijed, te nastavio konkretnije, da ga svi mogu razumjeti:

“Pogledajte četveročlanu obitelj: otac, majka i dvoje djece da pojedu za ručak po sendvič od 3 marke, to je 12 KM. Večera isto toliko. Jesu li to 24 marke puta 30 dana? Da pojedu samo po dva sendviča dnevno je li to 720 maraka!? A gdje je doručak? Škola? Gdje su sprovod, vjenčanje, drva, struja, telefon, i da ne brojim dalje…”, kazao je i pozvao bogataše, one koji imaju novca, na “priziv savjesti”:

“Evanđelje, koje ne dira u tvoje novce, nema veze s tobom”

“Šta će ti tri stana u Makarskoj, šta će ti kuće po Zagrebu!? Naš narod ovdje treba spašavati. Evanđelje, koje ne dira u tvoje novce, nema veze s tobom iako se ovdje pričešćuješ. Mi smo dužni spasiti svoj puk, svi koji možemo.”

Naveo je i kako.

“Vidi koliki ti je prihod, koliki je rashod, koliko treba staviti za unaprjeđenje naših firmi, za proširenje radnih mjesta. Stavi koliko ti treba osobno za život i onda raspodijeli radniku svakome njegovo, da se mi veselimo i da imamo zdravu i veselu starost.”

“E, ovo ti je u Mateju, sve drugo su priče koje ja ne podnosim. Ima li većeg dara od onog kada se netko među nama tobom ponosi? “Da mi nije bilo njega”… – kazao je širokobriješki franjevac.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!