Čovjek iz osvete nasmrt pregazio svoga prijatelja: Imao dosta alkohola u krvi

Vodi se istraga protiv 45-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog sumnje da je počinio teško ubojstvo u incidentu koji se dogodio 27. prosinca oko 17:30 sati u Bjelovaru. Iz osvete je pregazio svoga prijatelja.

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru pokrenulo je istragu protiv 45-godišnjaka za kojeg se sumnja da je počinio teško ubojstvo pregazivši 53-godišnjaka.

Prema priopćenju državnog odvjetništva, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni, nakon verbalne prepirke i fizičkog sukoba s oštećenikom (1970.), počinio teško ubojstvo.

Radi se o slučaju ubojstva bjelovarskog branitelja Stjepana Batkovića, kojega je okrivljeni I. K. iz osvete nasmrt pregazio automobilom, o čemu su izvijestili svi mediji.

Tijekom sukoba, oštećenik je više puta udario okrivljenika drvenom palicom po glavi i tijelu, a nakon prestanka fizičkog napada, okrivljenik se udaljio vozilom od oštećenika.

Okrivljenik se nakon udaljenja vozila okrenuo namjeravajući se osvetiti oštećeniku i uzrokovao smrtonosnu ozljedu udarivši prednjim dijelom vozila u oštećenika, koji je preminuo na mjestu događaja.

Nakon ispitivanja okrivljenika, Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, ali i od opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, kao i zbog okolnosti počinjenja kaznenog djela koje se ukazuju posebno teškima.

Čekaju se analize krvi i urina

No, koliko mu je izmjereno nije nam mogla reći jer, kako kaže, to će biti poznato nakon analize krvi i urina. Zbog toga, rekla nam je, dosad i nisu podnošene prijave zbog činjenja prometnih prekršaja dok je bježao policiji gradom.

– Čim dođu analize, mi ćemo podnijeti adekvatne prijave – rekla nam je.

Naši izvori pak tvrde da policija i ŽDO znaju da je njemu prilikom uhićenja izmjerena koncentracija od čak 1,4 promila alkohola u krvi, no to je sporno jer je uhićen tek naknadno, pa će točnu koncentraciju moći znati tek nakon spomenutih analiza. Upravo te će “finese” možda biti odlučujuće na sudu prilikom kvalifikacije teškog kaznenog djela, piše Mojportal.

NAJNOVIJE!