Netflix uvodi više vjerskog sadržaja

Netflix uvodi više vjerskog sadržaja nakon uspjeha serije The Chosen, a posebno se otvara produkciji vjerskih filmova.

U planu je nova selekcija filmova temeljenih na biblijskim pričama s kršćanskim glumcem Tylerom Perryjem i producentom DeVonom Franklinom na čelu.

Tyler Perry najpoznatiji je po tumačenju lika Mabel (“Madea”) Simmons, otvorene bake koja kombinira humor s vjerskom mudrošću.

Komična drama Flamin’ Hot film redatelja DeVona Franklina prošle je godine bila nominirana za Oscara, a režirala ju je Eva Longoria.

Perryjev i Franklinov prvi R&B film bit će moderno prepričavanje kultne biblijske ljubavne priče Rute i Boaza.

5 vjerskih filmova na Netflixu (preporuke za vikend)

“Tako sam uzbuđen što ću raditi s DeVonom na ovom i budućim projektima”, rekao je Perry Tudumu. “Mislim da u ovom polariziranom svijetu oboje dijelimo zajednički cilj da želimo širiti nešto dobro. A nema boljeg mjesta od Netflixa.”

Smješten u Tennesseeju, R&B će ispričati priču o mladoj ženi koja bježi s glazbene scene u Atlanti kako bi se brinula o starijoj udovici. U tom procesu pronalazi ljubav i stječe majku koju nikad nije imala.

Filmski kritičar Simon Carver rekao je: “The Chosen su otvorili vrata ljudima da budu spremni jednostavno uzeti biblijske priče i pretvoriti ih u nešto što je zabavno i informativno, a također duhovno uzdiže.”

“Mislim da se ponekad moramo usredotočiti na to kako obični kršćani napreduju sa svojim životima i kako Bog djeluje kroz njih, te trebamo ljude ohrabriti u njihovim kršćanskim životima.”, zaključio je.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!