“Gotovo je. Konačno i napokon je gotovo”: Naša Lava (2) je primila revolucionarni lijek te će moći hodati

"Gotovo je. Konačno i napokon je gotovo. S najsretnijim krajem na svijetu. Naša Lava ima nove gene. Naša Lava će hodati."

Majka Petra Petrušić potvrdila je da je malena u američkoj bolnici primila lijek Zolgensma. Otkrila je da je djevojčica u bolničkom krevetu pitala hoće li hodati kao njezina prijateljica.

“Gotovo je. Konačno i napokon je gotovo. S najsretnijim krajem na svijetu. Naša Lava ima nove gene. Naša Lava će hodati. Toliko nerealno, toliko nestvarno. Toliko nadrealno. Nakon dugih 15 mjeseci borbe, ova borba je završila. I danas s ponosom mogu reći: svaki korak se isplatio”, rekla je Lavina majka Petra Petrušić (28) nekoliko sati nakon što je njezina kći u bolnici UCLA u Los Angelesu u petak napokon primila lijek Zolgensma.

Kako pišu 24sata, sve je prošlo prema planu, nije bilo nuspojava, nalazi su u redu te je puštena kući.

Lava je prva koja je primila lijek s tom dijagnozom

Podsjetimo, riječ je o djevojčici koja je ujedinila Hrvatsku te se skupilo potrebnih 2,4 milijuna eura za skupi lijek Zolgensma koji bi joj mogao pomoći u liječenju spinalne mišićne atrofije tipa 2.

Prva je koja je primila lijek s tom dijagnozom, a majka je otkrila što je malena rekla: “Dok je ležala na bolničkom krevetu, u jednom se trenutku okrenula prema meni i, gledajući me velikim plavim očima, pitala: ‘Mama, hoću li moći hodati kao Aubrey?’. Aubrey je njezina prijateljica Kanađanka sa spinalnom mišićnom atrofijom. Prvi put sam joj mogla s mirom u glasu reći: ‘Hoćeš, ljubavi, itekako hoćeš!'”.

Pitala je hoće li moći dobiti tortu, to su joj obećali jer je djevojčica morala paziti što jede kako bi održala određenu kilažu. Sada ju je mogla pojesti, a na redu su i sladoled i druge želje.

NAJNOVIJE!