NaslovnicaVijestiOglas jednog restorana oduševio Zadrane: "Poklanja se višak hrane, prednost imaju obitelji...

Oglas jednog restorana oduševio Zadrane: “Poklanja se višak hrane, prednost imaju obitelji s djecom”

Oglas jednog restorana koji je odlučio pokloniti višak hrane potrebitima, a pogotovo obitelji s djecom je oduševio Zadrane:

“Pozdrav! Poklanja se višak hrane (svaki radni dan od 10:30- 12:00h) Naime, radi se o višku sa švedskog stola koji ostane poslije doručka u restoranu. Od hrane NEKADA ostane: kruh (koji se svježe peče svako jutro – narezani), kajzerice, kroasani, jaja – kajgana, hrenovke – kuhane/pečene na tavi, voćna salata, nekada narezana salama (čajna/šunka) te sir (3 vrste).

Ovisno o danu, broju gostiju nekada ostane od svega po malo, nekada samo kruh i sl.”, stoji u oglasu koji je najprije osvanuo na Facebooku, a zatim ga je prenio i portal Zadarski.hr.

“Ovo je primjer kako bi svi ugostitelji trebali raditi”

“Prednost imaju obitelji s djecom koje su ‘financijski slabije’!!! Također, po to bi se trebalo doći sa vlastitim posudicama u prethodno navedenom periodu znači svaki dan od pon-ned od 10:30 – 12:00 (*nikako ne kasnije jer kuhinja radi do 12h ukoliko dođete kasnije neće vam imati tko to uručiti). Lokacija: Diklo (poslije hotela Delfin). Za sve dodatne informacije mi se možete obratiti u inbox, kad stignem vam odgovorim na poruku. Ugodan dan!” dodala je Zadranka o čijoj gesti danas mnogi raspravljaju.

“Ovako bi trebali svi restorani”, “Ovo je primjer kako bi svi ugostitelji trebali raditi”, pisali su neki.

Inače, po hrvatskim zakonima doniranje hrane se u smislu obveze pridržavanja zdravstvene ispravnosti namirnica izjednačava sa stavljanjem hrane na tržište.

To znači da su donatori i ostali subjekti koji sudjeluju u lancu doniranja odgovorni za zdravstvenu ispravnost namirnica, odnosno moraju se pridržavati higijenskih i sanitarnih uvjeta jednako kao za hranu namijenjenu tržišnoj prodaji.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare