Popularna serija o Isusu ‘The Chosen’ uskoro na HTV-u: Otkrivamo datum emitiranja

Popularna serija o Isusu ‘The Chosen’ uskoro se počinje emitirati na HTV-u. Otkrivamo datum emitiranja.

HTV uskoro započinje emitiranje jedne od ponajboljih serija o Isusovom životu – “Chosen” (Izabrani). Riječ je o seriji o kojoj smo već pisali i koja je do sada dotakla srca milijuna ljudi diljem svijeta.

O detaljima emitiranja serije suradnici portala Bitno raspitali su se kod odgovornih na HRT-u. “Možemo potvrditi da serija koju navodite kreće u emitiranje 19. prosinca na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije (HRT-HTV2) od 21.15 sati i da će se emitirati cijeli tjedan osim petka, znači i subotu i nedjelju”, navode iz Komunikacija HRT-a.

Gledatelje se potiče da čitaju evanđelja

Pilot ove jedinstvene serije, koju je režirao Dallas Jenkins, snimljen je 2017. godine, a do sada su dovršene dvije sezone od osam nastavaka. Tvorci serije htjeli prenijeti poruku o Isusovom životu, pa je gledanje serije bilo besplatno. To je prva televizijska serija o životu Isusa Krista, koja je financirana putem crowdfundinga, kao najveći takav medijski projekt do sada. Sve epizode se mogu besplatno gledati putem mobilne aplikacije istoimenoga naziva.

Рrvа еріzоdа serije sadrži nароmеnu u kojoj piše: “Тhе Сhоѕеn se temelji nа іѕtіnіtіm рrіčаmа іz еvаnđеlја Іѕuѕа Кrіѕtа. Nеkа ѕu mјеѕtа і vrijeme radnje kоmbіnіrаnі іlі ѕаžеtі. Dоdаnе ѕu роzаdіnѕkе рrіčе і оdrеđеnі znаkоvі іlі dіјаlоg. Меđutіm, ѕаv bіblіјѕkі, роvіјеѕnі kоntеkѕt і bіlо kоја umјеtnіčkа mаštа оѕmіšlјеnі ѕu dа роdržе іѕtіnu і nаmјеru Ѕvеtоg ріѕmа. Glеdаtеlје ѕе роtіčе dа čіtајu еvаnđеlја”.

Don Danko Kovačević, filmski kritičar portala Bitno, o seriji “Chosen” je napisao: “Scenarij je rezultat pažljivog promišljanja utemeljenog na posjetima Svetoj Zemlji, molitvi, čitanju Svetog pisma i savjetima katoličkog svećenika (David Guffey), evangeličkog bibličara (Doug Huffman) i mesijanskog rabina (Jason Sobel). Nije više riječ o seriji, nego o pokretu. O jednoj novoj razini ‘eklezijalnosti’ u promišljanju sedme umjetnosti kao platforme za inkulturaciju evanđelja i evangelizaciju kulture. Je li na pomolu nova zora kršćanskog filma, kojoj se tako dugo već nadamo, a ‘Chosen’ njezina prva zraka?”