Kršćani napadnuti mačevima i noževima u Indiji

Gurdeep Singh, štiteći glavu rukama, zadobio je duboke posjekotine na glavi, rukama i jednom zapešću.

Grupa pripadnika sikhskog ratničkog reda prošlog je tjedna napala pastora i još jednog kršćanina mačevima i noževima u sjevernoj indijskoj državi Punjab jer su vodili bogoslužje u njihovom selu.

Četvorica Nihang Sikha, kojima je kao pripadnicima tradicionalne ratničke skupine dopušteno nositi takvo oružje, napali su pastora Gurjeeta Singha i njegovog mlađeg brata Gurdeepa Singha u četvrtak (18. travnja) u selu Sultanwind, u okrugu Amritsar, rekao je njihov rođak.

Napadači su prvo rekli Gurdeepu Singhu, a kasnije pastoru Singhu: “I ranije smo vas upozorili da ne vodite crkvu i ne obraćate ljude, ali niste obratili pozornost”, kaže Daljit Kaur, pastorova žena.

Četvorica muškaraca pronašla su Gurdeepa Singha kako stoji ispred kuće u kojoj se održava bogoslužje oko 9 ujutro.

“Našavši ga samog, ovi su ljudi nasrnuli na njega i udarili ga mačevima i noževima”, rekla je Kaur za Morning Star News.

Gurdeep Singh, napadnut zajedno sa svojim bratom, pastorom Gurjeetom Singhom, u okrugu Amritsar, država Punjab, Indija, 18. travnja 2024. (Morning Star News)

Čuvši metež, ona i pastor Singh izjurili su van, a pastor je požurio spasiti svog brata. Rulja se brzo okrenula prema pastoru i udarila ga s nekoliko udaraca mačem, rekla je.

“Gađali su mu glavu”, rekla je. “Kako bi zaštitio svoju glavu, Gurjeet je svaki udarac štitio rukom i tako je zadobio teške posjekotine na objema rukama, ruci, dlanu.”

Gurdeep Singh, štiteći glavu rukama, zadobio je duboke posjekotine na glavi, rukama i jednom zapešću.

Napadači su stalno koristili uvredljiv i grub jezik dok su napadali braću. Optužili su dvojicu kršćana da su vodili crkvene službe i namamili seljane i druge iz obližnjih područja da se obrate.

NAJNOVIJE!