Kršćanin uhićen jer se molio u vlastitom domu na Silvestrovo

Policija u Uttar Pradeshu u Indiji privela je kršćanina, zajedno s gostom, jer se u nedjelju molio u vlastitoj kući na Silvestrovo u okrugu Maharajganj.

Pastor Raj Kishore, zajedno s nekim svojim prijateljima, okupio se u svojoj kući za doček Nove godine u selu Sonbarasa kada je policija Kothibarija stigla do njegove kuće oko 23 sata po lokalnom vremenu i privela njega i prijatelja na žalbu susjeda.

Policija ga je privela zajedno s Raj Kumarom navodeći da je u svojoj kući provodio prisilno preobraćenje.

Pyare Lal, kršćanski vođa iz Uttar Pradesha, rekao je za Christian Today da je u ponedjeljak ujutro razgovarao s načelnikom postaje (SHO).

Raj Kishore i Kumar izvedeni su pred suca pododjela u ponedjeljak i potom su pušteni. Postupak protiv njih će se nastaviti.

Supruga Raja Kishorea, Bhagwanti, zanijekala je navode o bilo kakvom preobraćenju koje se događalo u njezinoj kući.

U razgovoru s neidentificiranim izvorom povezanim s obitelji, koji je ispričao incident za Christian Today, Bhagwanti je rekla da su njezin suprug, ona i neki poznanici sjedili i mirno se molili u njezinoj kući kada joj je policija na “nečiju lažnu prijavu” pritvorila supruga.

Dok je obitelj klanjala i molila u kući, u kuću je ušlo pet do šest policajaca; ometajući njihovo osobno mirno vrijeme za molitvu, počeli su snimati njihovo bogoslužje. Kad se voditelj usprotivio snimanju videa, muškarci su ih opsovali i otišli.

Policija se ubrzo vratila kako bi privela Raja Kishorea i Raja Kumara, te ih je uhitila i odvela u policijsku postaju, ne istraživši slučaj niti im dajući priliku da se obrane.

NAJNOVIJE!