Kršćanska medicinska sestra oprostila svojim otmičarima: “U mom srcu ne nosim ništa negativno prema vama”

Kršćanska medicinska sestra koja je nedavno oslobođena nakon otmice u Haitiju, objavila je emotivan video u kojem oprašta svojim otmičarima.

Alix Dorsainvil je na francuskom jeziku zahvalila svima koji su molili za nju i podržavali je tijekom njenog teškog iskustva.

Obratila se svojim bivšim otmičarima s porukom iskrenog praštanja. Naglasila je da su sve njene izgovorene riječi tijekom zatočeništva bile autentične i iskrene, te da nisu bile pokušaj manipulacije ili očajničkog pokušaja bijega, već jednostavno istina.

“Želim vam reći da sam mislila ozbiljno kad sam vam rekla da su vrata moje klinike uvijek otvorena za vas ili za bilo koga u potrebi”, nastavila je Dorsainvil. Dodala je da bi se brinula za njih bez predrasuda, čak i kad su bolesni, ranjeni ili imaju probleme.

“U mom srcu ne nosim ništa negativno prema vama”

“Neka znate da u mom srcu ne nosim ništa negativno prema vama”, poručila je.

Dorsainvil i njenu kćer su oteli naoružani otmičari 27. srpnja iz kršćanske škole blizu Port-au-Princea u Haitiju. Bile su zatočene 13 dana prije nego su puštene. Dorsainvil je radila za neprofitnu kršćansku organizaciju El Roi Haiti.

Nakon što je vijest o otmici izašla u javnost, stotine Haićana su prosvjedovale na ulicama tražeći njihovo oslobađanje. Prosvjednici, većinom iz područja oko kampusa El Roi Haitija, gdje se nalazi medicinska klinika i škola, nosili su znakove s porukom oslobađanja i podrške Dorsainvil.

Dorsainvil i njena kći su konačno puštene 8. kolovoza, no okolnosti njihovog puštanja još uvijek nisu potpuno razjašnjene. Organizacija El Roi Haiti potvrdila je njihov siguran povratak i zahvalila se Bogu na uslišanim molitvama.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!