Kršćanska učiteljica u školi Engleske crkve proglašena je krivom nakon što je iznijela svoje stavove o ljudskoj spolnosti

Kršćanska učiteljica u školi Engleske crkve proglašena je krivom za “neprihvatljivo profesionalno ponašanje” nakon što je izrazila svoje stavove o ljudskoj spolnosti.

Presuda Agencije za regulaciju nastave (TRA) protiv Glawdys Leger (43) nije joj zabranila podučavanje na neodređeno vrijeme.

“Državni tajnik za obrazovanje razmotrio je preporuku komisije i odlučio da nije prikladno nametnuti nalog zabrane”, rečeno je.

Međutim, odluka će biti dodana u njezinu učiteljsku evidenciju koju budući poslodavci mogu koristiti za provjeru njezine prošlosti.

Gospođu Leger je otpustila škola Bishop Justus Church of England u Bromleyu, Kent, u svibnju 2022., nakon što se usprotivila materijalu koji je bio uključen u lekcije vjeronauka (RE) za učenike 7. razreda.

Učiteljica, koju podupire Kršćanski pravni centar (CLC), bila je profesorica suvremenih stranih jezika 12 godina.

Odgovarajući na presudu, gospođa Leger rekla je da joj je “laknulo” što joj nije zabranjeno obavljanje profesije, ali je rekla da smatra “izuzetno alarmantnim” to što je “proglašena krivom za raspravljanje”.

Učiteljica je optužena da ne predstavlja uravnoteženo stajalište

“Djecu u školi su podučavali jednoj ekstremnoj LGBTQI+ priči bez rasprave. Ipak, zbog odgajanja, izražavanja i poučavanja kršćanskih uvjerenja o tim pitanjima, optužena sam da ne predstavljam uravnoteženo stajalište”, rekla je.

„Svaka kršćanska ili vjerska škola mora biti otvorena i iskrena s roditeljima koji vjeruju da šalju svoju djecu u kršćansku školu, ako se više ne pridržava kršćanskog učenja ili vjerovanja, pa čak ni vlastitog učenja o ljudskoj seksualnosti.”

“Moraju biti transparentni s roditeljima da, u mnogim slučajevima, neke kršćanske škole umjesto toga djeci guraju duboko osporavane i štetne ideologije bez dopuštenja ili znanja njihovih roditelja.”

Izvršna direktorica CLC-a Andrea Williams rekla je: “Regulatorna tijela stvaraju opresivno okruženje za nastavnike koje hladi atmosferu i sprječava izražavanje kršćanske vjere u školama i bilo kakvo alternativno ili balansirajuće stajalište o LGBTQI+ ideologiji.

Glawdys je kršćanska učiteljica koja je predavala kršćansku etiku na satu u kršćanskoj školi. Ako bude kažnjena jer dobro radi svoj posao, to stvara cenzuru u učionici.”

NAJNOVIJE!