NaslovnicaVijestiPonosna majka u Indiji ima dva sina koji su biskupi

Ponosna majka u Indiji ima dva sina koji su biskupi

Mary Nellikunnel vjerojatno nikada nije mislila da će njezina dva sina biti biskupi. Ipak, to se nedavno dogodilo.

26. kolovoza majka iz Indije vidjela je svog drugog sina, Matthewa, kako postaje biskup, slijedeći stope svog mlađeg brata Johna.

Biskup John Nellikunnel imenovan je biskupom katoličke crkve 2018. Imenovanje njegova brata od strane pape Franje učinilo je njihovu rodnu župu, koja se nalazi u okrugu Idukki, ponosnom.

“Kada su se pojavile vijesti o imenovanju oca Nellikunnela za biskupa, bilo je nevjerojatno jer obitelj već ima jednog biskupa”, rekao je jedan župljanin. “Nikad nismo mogli zamisliti da će svećenici iz iste obitelji biti imenovani biskupima.”

Matthew i John odlučili su postati svećenici, dok je njihova jedina sestra Tessina postala časna sestra. Druga dva brata su se oženila.

Za njihovu majku Mary imenovanje njezina drugog sina za biskupsku službu je milost, posebna Božja briga za njihovu obitelj.

“Još uvijek ne znam jesam li dostojna tako velikih blagoslova”, rekla je ganuto.

Ovo je treći slučaj u povijesti indijske Crkve u kojem su braća i sestre postali biskupi, primjećuje UCA News. Dana 31. prosinca 2022. vlč. Sebastiao Mascarenhas, 63, imenovan je biskupom Barode u zapadnoj Indiji; njegov mlađi brat, Theodore Mascarenhas, imenovan je pomoćnim biskupom Ranchija u državi Jharkhand 2015. Isusovački biskup Alphonsus F. D’Souza i njegov mlađi brat Albert također su ranije imenovani biskupima u Zapadnom Bengalu i Uttar Pradeshu.

Živjeti i umrijeti za Krista

“Dok god je živ, trebao bi voditi pobožan život. Razumijem da je život u misijskoj biskupiji poput Gorakhpura vrlo izazovan. Želim da živi i umre za Krista”, nastavila je, govoreći o iznimno teškoj situaciji s kojom se suočavaju kršćani u državi Uttar Pradesh. To je najmnogoljudnija država u Indiji i bilježi najveći broj antikršćanskih incidenata od svih 28 država.

Prema podacima ekumenske organizacije Ujedinjeni kršćanski forum (UCF), od siječnja do srpnja bilo je više od 400 protukršćanskih incidenata. Država Uttar Pradesh drži rekord po broju napada na kršćane sa 155 slučajeva, a slijedi je Chhattisgarh sa 84 čina nasilja.

Progoni su u porastu od 2014. godine, kada je Narendra Modi došao na vlast u Indiji. Kršćani, većinom protestanti, čine 2,3% ukupnog stanovništva Indije, odnosno 30 milijuna od 1,3 milijarde stanovnika te zemlje.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare