Milijuni Iranaca napuštaju islam i prelaze na kršćanstvo

Kršćanstvo je ilegalno u Iranu, no unatoč suočavanju sa zatvaranjem, mučenjem i pogubljenjem, milijuni Iranaca napuštaju islam i prelaze na kršćanstvo.

Prema izvještaju Open Doorsa, postoji više od 1,2 milijuna vjernika koji žive u dosegu brutalnog islamskog iranskog režima.

Ovaj se fenomen događa unatoč naporima režima da cilja na vjernike i širi lažne informacije te potiče negativno mišljenje o kršćanstvu

Lela Gilbert, viša suradnica za međunarodnu vjersku slobodu pri Vijeću za istraživanje obitelji, sugerira da Iran ima malu moć nad ograničavanjem Radosne vijesti o Isusu Kristu.

“U mojim istraživanjima i intervjuima postalo je jasno da se svjedočanstvo novih kršćana drugima uglavnom dijeli u tihim razgovorima, potaknuto niskoprofilnim online biblijskim proučavanjima i potvrđeno vizijama, snovima i čudesno uslišanim molitvama”, objasnila je .

“Zbog svojih rizičnih okolnosti, nedavni kršćanski obraćenici s entuzijazmom razgovaraju o svojim promijenjenim životima s prijateljima i voljenima – ali tiho i pažljivo. Međutim, njihovo diskretno, ali ustrajno svjedočenje objašnjava izniman broj novih iranskih vjernika, koji se sastaju u maloj kući crkve”, nastavio je Gilbert.

“Oni koji su uključeni u pokret ‘kućne crkve’ u Iranu uvjereni su da tamo vjerojatno postoji nekoliko milijuna kršćanskih vjernika”, dodala je.

Egzodus iz islama

Daniel Pipes, predsjednik Bliskoistočnog foruma, također izvještava da kršćanstvo cvjeta.

“Jedan evanđeoski pastor, bivši iranski musliman, složio se još 2008.: ‘Suočavamo se s nečim što je više od obraćenja na kršćansku vjeru. To je masovni egzodus iz islama'”, objasnio je u Newsweeku prije nekoliko godina.

Pipes dodaje da su kućne crkve ključne za rast kršćanske vjere u Iranu.

Žene poput Marziyeh Amirizadeh ostale su snažne u svojoj vjeri unatoč tome što su bile zatvorene i mučene u ozloglašenom teheranskom zatvoru Evin jer su kršćanke.

Marzi je na kraju pobjegla iz Irana i započela novi život u SAD-u. Ali prije izgnanstva, ona i prijateljica su prokrijumčarile 20 000 Biblija u Teheran jer joj je Bog rekao da “posadi sjeme”.

“Znali smo koliko su Iranci žedni. A kad smo se vratili [u Teheran], nismo imali pojma što da radimo i kako možemo služiti Gospodinu. Sjećam se da smo samo molili i tražili od njega da nam da viziju”, prisjetila se.

“Jednog sam dana čitala Bibliju i Bog mi je pokazao da je Iran poput velike pustinje. U ovoj zemlji sada ima sjemena. I rekao je: ‘Posadi malo sjemena, a onda ću ga ja uzgojiti snagom Duha Svetoga .”

To je bio početak njezina nastojanja da Novi zavjet dospije u ruke vjernika u toj naciji.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!