Musliman pretukao i uskraćivao hranu supruzi koja se obratila na kršćanstvo

Musliman uznemiren obraćenjem svoje supruge na kršćanstvo u zapadnoj Ugandi uskratio joj je hranu i ostavio je u nacionalnom parku s divljim životinjama, rekla je.

Sharifa Muhando, 27, iz grada Kasese, rekla je da ju je muž tukao i nije joj davao hranu tjedan dana nakon što je saznao da je povjerovala u Krista.

Majka dvogodišnjeg dječaka skrivala je svoju vjeru od svog supruga Muse Bwambalea i druge rodbine nakon prihvaćanja Krista 9. srpnja 2021.

Dana 10. svibnja oko 19 sati Muhando se molila u svojoj sobi, čitala iz svoje Biblije i zaspala, rekla je.

“Nažalost, ostavila sam otvorena vrata”, rekla je Muhando za Morning Star News iz bolničkog kreveta. “Muž se vratio s posla i zvao me, a ja se nisam odazvala jer sam duboko spavala. Otvorio je vrata i zatekao me s mojom Biblijom i bilježnicom na prsima. Vikao je, ‘Allah Akbar [Allah je najveći]!’”

“Bila sam prestravljena nakon što sam ga vidjela; pitao me o čemu je stvar”, rekla je. “Odgovorila sam mu da je to sveta knjiga. On se iznervirao i pretukao me te noći i rekao mi da me kažnjava što sam napustila islam, te da će automatski biti nagrađen u džennetu od Allaha.”

Uskraćivao joj je hranu i ostavio je s divljim životinjama

Od te noći joj je branio jesti, ispričala je i dodala da joj je nakon dva dana prijetio da će je ubiti ako ikome kaže.

17. svibnja Bwambale ju je odveo u obližnji Nacionalni park kraljice Elizabete, rekla je.

“Moj muž je rekao da je dobio san od Alaha da me odvede nekamo”, rekla je Muhando za Morning Star News. “Uzeo me u svoje vozilo i bacio u Nacionalni park kraljice Elizabete da me pojedu divlje životinje.”

Pastor crkve koju je potajno pohađala slučajno je prošao glavnom cestom koja graniči s parkom, koja nije ograđena, i ugledao ju je, rekla je. Pozvao je druge da mu pomognu, a oni su je odveli u ambulantu.

Ženino zdravstveno stanje je bilo loše

“Sharifino zdravlje je bilo u lošem stanju,” rekao je pastor, čije ime nije objavljeno iz sigurnosnih razloga, “i bila je na liječenju dok je patila od ozljeda – posebno joj je bila pogođena slezena, jer ju je suprug udario tupim predmetom, te ima bolove oko vrata. Liječnici je također liječe od gladovanja i simptoma povezanih s traumom.”

Dok se pripremao prijaviti slučaj policiji, saznao je da je Bwambale poginuo u prometnoj nesreći, rekao je pastor.

“U ovom trenutku Sharifa treba molitve za brzo ozdravljenje i oporavak od traume i za svoj budući život”, rekao je.

Napad je bio posljednji od mnogih slučajeva progona kršćana u Ugandi koje je Morning Star News dokumentirao.

Ustav Ugande i drugi zakoni osiguravaju vjersku slobodu, uključujući pravo na propagiranje vlastite vjere i prelazak s jedne vjere na drugu. Muslimani ne čine više od 12% stanovništva Ugande, s visokom koncentracijom u istočnim područjima zemlje.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare