Papa prihvatio ostavku poljskog biskupa nakon gay orgija svećenika

Papa Franjo prihvatio je u utorak ostavku poljskog biskupa nakon optužbi da je svećenik pod njegovom vlašću organizirao homoseksualnu orgiju u svom stanu, a jedna osoba je trebala liječničku pomoć zbog predoziranja.

Biskup Grzegorz Kaszak (59), koji je vodio biskupiju Sosnowiec u jugozapadnoj Poljskoj, dao je ostavku zbog optužbi da je župnik Tomasz Zmarzly organizirao gay seks zabavu u kojoj je sudjelovala muška prostitutka u župnom dvoru crkve Blažene Djevice Marije od Anđela u Dabrowi Gorniczi u kolovozu, navodi The Associated Press.

Zmarzly je stavljen pod kaznenu istragu nakon navodnog incidenta, za koji su poljski mediji izvijestili da je uključivao 27-godišnjeg sudionika koji je kolabirao nakon predoziranja tabletama za erektilnu disfunkciju.

Svećenik i drugi navodno su pokušali spriječiti bolničare da uđu u župni stan sve dok nije pozvana policija.

Jedan od sudionika orgije je nazvao policiju

Prema audio snimci poziva policiji koju je prenio poljski tabloid Fakt, jedan od navodnih sudionika orgije tvrdio je da je izbačen iz stana i plakao je dok je govorio da mu se prijatelj drogirao te da mu pjena izlazi na usta.

Waldemar Łubniewski, koji služi kao glasnogovornik Ureda okružnog tužitelja u Sosnowiecu, rekao je da je istraga usmjerena na “nepružanje pomoći osobi u situaciji koja predstavlja neposrednu prijetnju gubitkom života ili ozbiljnim oštećenjem zdravlja”.

U izjavi za poljski tisak prošlog mjeseca, Zmarzly je osporio opis zabave i broj svećenika koji su bili prisutni na navodnoj orgiji, rekavši, “vrijedi pročitati koja je definicija orgije”.

Svećenik je polemiku okarakterizirao i kao “očiti napad na Crkvu, pa tako i na svećenstvo i vjernike, kako bi se ponizio njezin položaj, zadaće i poslanje”, ustvrdivši da nikoga ne bi bilo briga da se “nešto slično dogodilo” u vezi s nekim tko je nije član klera, prema dnevnim novinama Gazeta Wyborcza.

NAJNOVIJE!