Pastor, njegova supruga i maloljetni sin pritvoreni jer su privlačili ljude kršćanskoj vjeri

Pastor, njegova supruga i maloljetni sin su pritvoreni zbog optužbi za privlačenje nedužnih ljudi kršćanskoj vjeri.

U pitanju je prekršaj prema zakonu protiv obraćenja u Uttar Pradeshu, najmnogoljudnijoj indijskoj državi gdje kršćani čine manje od 1% od ukupnog stanovništva od 200 milijuna.

Harendra Singh, pastor, njegova supruga Priya te njihov trogodišnji sin su uhapšeni od strane lokalne policije 31. srpnja, nakon što su optuženi za organiziranje molitvenog okupljanja u svojem domu u gradu Haidargarhu.

Prema izvještaju UCA News, pastor je odbacio optužbe za privlačenje nevinih osoba na kršćansku vjeru. Međutim, obitelj je pritvorena zbog prekršaja Zakona o zabrani nezakonitog prelaska vjere u Uttar Pradeshu iz 2021.

Trogodišnji sin je također pridružen roditeljima u zatvoru, budući da se u Indiji često zahtijeva da djeca do šeste godine starosti borave u zatvoru zajedno s majkama.

Žaljenje zbog sudbine trogodišnjeg djeteta

Društveni aktivist Dinanath Jaiswal, koji se bavi pružanjem podrške progonjenim kršćanima, izrazio je žaljenje zbog sudbine trogodišnjeg djeteta, istaknuvši da je njegovo pridruživanje roditeljima u zatvoru izuzetno tužno.

Zakonodavci države Uttar Pradesh pravdaju se svojim zakonom protiv obraćenja tvrdeći da je takav zakon nužan kako bi se zaštitile osobe koje su podložne manipulacijama.

Iako Ustav Indije jamči vjersku slobodu svim građanima, zakonodavci su istaknuli potrebu za zakonima koji sprečavaju “lažno predstavljanje, prisilu, neprikladan utjecaj i prevaru” u preobraćenju vjere.

Različite države primjenjuju ove zakone na različite načine, gdje neke aktivno provode pravila, dok druge još uvijek provode aktivne kazne za prekršitelje. Također, neke države koje još nemaju takve zakone razmatraju mogućnost njihova uvođenja.

NAJNOVIJE!