Pastor počinio samoubojstvo dva dana nakon što je otpušten iz svoje crkve

Dugogodišnji pastor u New Hampshireu je počinio samoubojstvo samo dva dana nakon što je otpušten iz svoje crkve zbog “vjerodostojnih optužbi” da je seksualno zlostavljao djecu koju je trebao voditi.

Jarrett Booker (37) služio je u baptističkoj crkvi Nashua gotovo desetljeće kada su se prošlog mjeseca javile njegove navodne žrtve.

“Nažalost, 27. studenog navečer Jarrett Booker oduzeo si je život, odbijajući se suočiti s posljedicama svojih djela”, rekli su crkveni starješine i đakoni u priopćenju.

“Ovaj događaj je dodatno zakomplicirao i prouzročio bol”.

Službenici baptističke crkve Nashua rekli su da su saznali za kaznenu istragu o navodnom seksualnom napadu samo pet dana prije Bookerovog samoubojstva.

Booker, oženjeni otac jednog djeteta, radio je “osobito s tinejdžerima”. Brza interna istraga “otkrila je dodatne dokaze nedoličnog ponašanja”, reklo je vjersko vodstvo, nazivajući postupke optuženog “neoprostivim”, a njegov čin perverznim.

Crkva surađuje s kaznenom istragom i “potaknula je Jarretta da učini isto”, objavio je New York Post

Istraga je još u tijeku, iako je osumnjičeni preminuo, rekli su u policiji. Booker je sebe na Facebooku opisao kao grešnika kojeg je Bog promijenio.

Njegova majka, koja još uvijek živi u Virginiji, odbila je komentirati slučaj.

Bookerova supruga rekla je da se osjeća užasno.

“Imao je svoje demone, neću se pretvarati da nije. Postoje pitanja koja će ostati bez odgovora do kraja mog života”, napisala je na Facebooku.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!