Policija uhitila propovjednika na Povorci ponosa dok su sudionici klicali od radosti

Ulični propovjednik uhićen je od strane policajca na Povorci ponosa u Pennsylvaniji, a oduševljeni sudionici su se radovali tome. 

Damon Atkins je stigao do Readinga, grada u Pennsylvaniji, kako bi sudjelovao na “prvoj” povorci ponosa u toj američkoj saveznoj državi. Nosio je znak, Bibliju i svoju vjeru dok je izražavao svoje stavove.

Međutim, nakon manje od minute provedene među drugim kršćanskim sudionicima, Atkins je bio izvučen iz mase, stavljene su mu lisice i optužen za narušavanje javnog reda i mira.

Lokalni stanovnik Matthew Wear je snimio šokantan susret, priznajući da nije znao za skup te je samo izašao iz automobila kako bi “ohrabrio” druge kršćane.

Wear je izjavio za CBN News da je “propovijedao oko 10 minuta s druge strane ulice” kada mu je policajac agresivno prišao, uperio prst prema njemu i rekao mu: “Ako nastaviš vikati preko ulice, uhitit ću te odmah.” Wear je na to reagirao nazivajući policajca “tiraninom”.

Propovjednik je ušao u kratki razgovor s policajcem

Nekoliko trenutaka kasnije, Atkins je stupio u kratki razgovor s istim policajcem. Pokušao je citirati stih iz Prve Korinćanima, ali nije uspio završiti prije nego što je bio uhićen.

U videu koji je snimio Matthew Wear, Atkins se može vidjeti kako ide prema prosvjedu. Policajac, identificiran kao narednik Bradley T. McClure, prilazi Atkinsu i savjetuje mu da “pusti njihov događaj” i “poštuje” ih.

Atkins tvrdi da je to javni prostor i da može biti tamo. McClure se slaže s njim. Atkins je rekao za CBN News: “Nisam nepristojan, tu sam samo da širim radosnu vijest Evanđelja! Isus Krist me spasio i može spasiti svakoga, uključujući i vas (policajca).”

Policajac odgovara: “Nije me briga, ja ću ostati ovdje, a vi ćete šutjeti.”

Nekoliko trenutaka kasnije, Atkins pokušava citirati Prvu Korinćanima 14,33, koja kaže: “Jer Bog nije Bog nereda, nego mira.” Međutim, McClure dolazi i privodi ga prije nego što stih dovrši.

Cijeli neobrađeni video, snimljen od strane Matthewa Weara, možete pogledati OVDJE.

Policajac mu je rekao da je govor o Bogu uvredljiv za sudionike povorke

Atkins tvrdi da je McClure u jednom trenutku naznačio da je Bog uvredljiv izraz i upozorio ga da ne govori takve stvari onima koji sudjeluju na događaju kako bi mogli “održati svoj skup”.

Dok su mu stavljali lisice, sudionici povorke ponosa su klicali uhićenju. Wear nije mogao ne primijetiti ironiju na videu – da je kršćanina koji je pokušavao čitati Bibliju odvela policija dok su neki ljudi obučeni kao demoni slobodno sudjelovali na događaju ponosa.

“Optužen sam za kazneno djelo narušavanja javnog reda i mira s uplitanjem u tučnjavu”, izjavio je Atkins za CBN News.

Atkins ističe da voli sve ljude i ne fokusira se samo na jednu temu/grijeh, ističući da dijeli iste poruke s bilo kime tko se upušta u “namjerni grijeh”.

Prema izjavi pod prisegom s vjerojatnim uzrokom, McClure tvrdi da je “[Atkins] nosio znak s natpisom koji je izražavao njegovo protivljenje događaju.”

Video snimka prikazuje Atkinsa kako drži natpis na kojem piše “ISUS JE REKAO IDE I NE GRIJEŠI VIŠE”.

U izjavi pod prisegom, McClure također tvrdi da je Atkins “počeo vikati na ljude” koji su sudjelovali u povorci ponosa.

“Odmah sam mu prišao i rekao mu da, iako je slobodan stajati na toj strani ulice i držati svoj znak,” napisao je McClure u izjavi pod prisegom, “ne smije prijeći ulicu niti izvikivati komentare koji bi ometali događaj.”

Svoje uhićenje smatra zastrašujućim

Atkins smatra svoje uhićenje posebno zastrašujućim, s obzirom na prijetnje koje je primio dok je prisustvovao ranijim događajima propovijedanja Evanđelja, uključujući događaj ponosa na kojem mu je sudionik rekao da bi mu “pucao u glavu” da ima pištolj. Atkins, s druge strane, kaže da je motiviran ljubavlju, jer ga je Isus “naučio ljubiti bližnjega kao samoga sebe”.

Atkins će se pojaviti pred sudom kako bi se suočio s optužbama sredinom lipnja i kaže da još nije pronašao odvjetnika.

NAJNOVIJE!