Propovjednik im je naredio da poste kako bi sreli Isusa: Umrli su od gladi

Propovjednik je naredio članovima svoje zajednice da poste kako bi sreli Isusa. Četvero ih je umrlo od gladi od njih 15 koji su zatečeni izgladnjeli.

Četiri kršćana preminula su u Keniji nakon što su se izgladnjivali do smrti na savjet propovjednika koji im je rekao da će tako susresti Isusa, prenosi Daily Mail.

Policija je tijekom petka u šumi blizu grada Malindi pronašla sveukupno 15 izgladnjelih kršćana.

Započeli su misiju spašavanja, a nedugo zatim priopćili da je tijekom nje preminulo četiri člana kongregacije.

– Umrli su od gladi nakon što ih je radikalizirao određeni član crkve koji im je rekao da je njihov posao na ovom svijetu završen. Na njegov savjet su čekali da umru i vide svog stvoritelja, rekao Charles Kamau, službenik za kriminalističku istragu.

Svi su bili članovi Međunarodne crkve dobre vijesti u obalnom okrugu Kilifi, čiji je propovjednik Makenzie Nthenge.

Preminuli vjernici još nisu identificirani

Četvero vjernika koji su preminuli još uvijek nisu identificirani, dok je u bolnicu hitno prevezeno sedam muškaraca i četiri žene u dobi između 17 i 49 godina.

Troje ih je u kritičnom stanju pa se strahuje da bi moglo biti još žrtava.

Kenijska policija kasnije je objavila da je pokrenula potragu za vođom lokalnog kulta, a za cijeli incident doznali su pomoću dojave.

Istražitelji su kasnije nastavili potragu u šumi Shakahola nakon dodatnih informacija o masovnoj grobnici u kojoj su možda pokopani i drugi sljedbenici kulta.

Propovjednik je savjetovao roditeljima da izgladnjuju djecu

Mediji su izvijestili da je Nthenge već prošli mjesec uhićen nakon što je optužen da je savjetovao roditeljima da izgladnjuju djecu.

Tijekom tog incidenta, policija je priopćila da su roditelji izgladnjivali i ugušili dvojicu dječaka slijedeći njegov savjet.

Na sudu je rekao da nije bio svjestan okolnosti koje su dovele do smrti dječaka, objašnjavajući da je on zapravo meta neprijateljske propagande svojih bivših kolega.

Sudac ga je pustio na slobodu uz jamčevinu od 100 tisuća kenijskih šilinga.

NAJNOVIJE!