Russell Brand kaže da će se ove nedjelje “odvažiti” i krstiti kao kršćanin

Glumac, komičar i filozof Russell Brand već neko vrijeme javno kreće prema ispovijedanju vjere u Krista. Ove nedjelje kaže da će se krstiti.

“Ono što mi je objašnjeno jest da je to prilika da umrem i ponovno se rodim. Prilika da prošlost ostavite iza sebe i ponovno se rodite u Kristovo ime kao što piše u Galaćanima, da možete živjeti kao prosvijetljena i probuđena osoba.

Da ste nam primjerice 2010. rekli da će Russell Brand, MTV-jev narkoman oženjen s Katy Perry, biti ovdje i citirati Galaćanima (nismo sigurni je li mislio na Galaćanima 3,27 ili što) i raspravljati o svom nadolazećem krštenju, pomislili bismo da ste ludi.

S druge strane, Bog ima način da preokrene naše redove i prioritete kako bismo se mogli podsjetiti na njegove.

VIDI OVO: Biblijski stihovi za krštenje: 15 prekrasnih poruka iz Biblije

Ipak, lako je biti skeptičan prema slavnim obraćenicima, no ovdje je Brand odgovorio na neke od tih problema.

Znam da su mnogi ljudi cinični u pogledu sve većeg zanimanja za kršćanstvo i povratak Bogu. Ali je očito, kako se značenje pogoršava u modernom svijetu, kako se naši vrijednosni sustavi i institucije urušavaju, svi mi postajemo svjesniji da postoji ta Poznata Osoba koja nas poziva, a koju svi poznajemo cijeli život u sebi i oko nas.

Osjećamo se ohrabrenim ovime. Ne možemo suditi o njegovom srcu, samo Bog može, ali ovo je dobra stvar.

Možemo se prepirati oko toga što je krštenje i njegove upotrebe riječi “prosvjetljenje”, ali molimo se za njega da raste u razumijevanju i poslušnosti Božjoj volji.

Molite za Russella, dame i gospodo!

NAJNOVIJE!