Scena Isusova rođenja s dvije majke izazvala bijes među katolicima

Scena Isusova rođenja, u kojoj se umjesto uobičajenih likova Marije i Josipa pojavljuju dvije majke malog Isusa, izazvala je bijes među konzervativnim katolicima i političarima u Italiji.

Svećenik crkve svetih Petra i Pavla, Vitaliano Della Sala, koja se nalazi u Capocastello di Mercogliano, zaseoku u pokrajini Avellino u blizini Napulja, rekao je da je svojim prikazom Isusova rođenja želio pokazati da u Italiji postoji više nisu samo tradicionalne obitelji, već da je sve više razvedenih i rastavljenih parova, LGBT parova, samaca i mladih majki.

Della Sala je u Italiji poznat po svojim simpatijama prema LGBT zajednici, prenio je Reuters.

Svećenik je rekao da je njegov stav u skladu sa stavom pape Franje, koji je ovog tjedna dopustio rimokatoličkim svećenicima da blagoslivljaju istospolne parove. Senator Maurizio Gaspari iz stranke Forza Italia rekao je da prizor rođenja Isusa s dvije majke vrijeđa sve koji poštuju Svetu obitelj.

Grupacija Pro-Vita & Family ocijenila je da je takav prikaz “opasan, sramotan i bogohulan”.

Ista grupacija je pokrenula internetsku peticiju pozivajući biskupa Avelina da intervenira, rekavši da je scena s dvjema Isusovim majkama u suprotnosti s crkvenim učenjem o obitelji i, kaže, “legitimizira istospolno roditeljstvo i surogat majčinstvo”.

Peticiju je dosad potpisalo više od 21.000 građana. Surogat majčinstvo u Italiji nije legalizirano, a parlament raspravlja o zakonu koji bi omogućio kazneni progon parova koji pribjegnu ovom postupku u inozemstvu.

Senator iz stranke premijerke Giorgie Meloni – Braća Italije – predložio je ovaj tjedan usvajanje još jednog zakona koji bi spriječio ravnatelje škola da zaustave školske aktivnosti poput božićnih predstava ili jaslica.

NAJNOVIJE!