500 britanskih liječnika i medicinskih sestara potpisalo je pismo protiv pobačaja

Gotovo 500 liječnika potpisalo je otvoreno pismo u kojem se protivi predloženoj dekriminalizaciji pobačaja u iščekivanju parlamentarne rasprave o amandmanu za pobačaj Dame Diane Johnson.

O amandmanu laburističke zastupnice Diane Johnson na prijedlog zakona o kaznenom pravosuđu u parlamentu bi se trebalo raspravljati kasnije ovog mjeseca.

Amandmanom bi se zaustavila sva kaznena gonjenja žena poput Carle Foster za koje se sumnja da su imale ilegalne pobačaje u kasnom terminu, što znači da bi pobačaj bio dekriminaliziran.

No skupina od gotovo 500 medicinskih stručnjaka potpisala je pismo u kojem upozorava zastupnike da amandman predstavlja “ozbiljne rizike” za zdravlje žena.

“Osim povećanog broja života sposobnih beba koji su okončani nakon vremenskog ograničenja od 24 tjedna”, navodi se u pismu, “vjerojatno bi došlo do značajnog povećanja takvih komplikacija jer bi se uklonilo svako pravno odvraćanje od žena koje obavljaju svoje pobačaje u kasnoj trudnoći.”

“Vjerujemo da je pravno sredstvo odvraćanja i dalje važno.”

U pismu, koje je poslano MPS-u, dodaje se: “Kad bi se ukinuli prijestupi koji čine nezakonitim da žena izvrši vlastiti pobačaj u bilo kojoj trudnoći, takvi bi pobačaji, de facto, postali mogući do rođenja iz bilo kojeg razloga uključujući pobačaje u svrhu odabira spola, jer bi žene mogle greškom ili namjerno zavarati pružatelje pobačaja o svojoj gestacijskoj dobi.”

Glasnogovornik SPUC-a rekao je: “Dekriminalizacija je ozbiljna prijetnja ženama, uklanjajući sve faktore odvraćanja, posebno u slučajevima pobačaja u kasnom terminu s visokim rizikom od komplikacija, što može uključivati ​​sepsu i krvarenje. Nedavni vladini podaci pokazuju da pilule za pobačaj imaju stopu komplikacija od 33% za žene koje pobace dijete između 13 i 19 tjedana, i 48% nakon 20 tjedana.

ko ovaj amandman uspije, komplikacije će porasti i pobačaj će se dodatno normalizirati, a potonja točka je ono što je zapravo bit dekriminalizacije. Posljedice ovog amandmana, ako se usvoji, bit će katastrofalne i za nerođenu djecu i za njihove majke.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!