NaslovnicaVijestiBaka (51) je došla čuvati unuka Davida (5), a onda je "izgubila...

Baka (51) je došla čuvati unuka Davida (5), a onda je “izgubila dodir sa stvarnošću”

Baka je došla čuvati unuka, no nakon što je “izgubila dodir sa stvarnošću”, usmrtila ga je ubodima nožem. 

Elena Anghel (51), porijeklom iz Rumunjske, priznala je da je u Engleskoj ubila svog petogodišnjeg unuka nakon što je “izgubila dodir sa stvarnošću” zbog naglog i akutnog pogoršanja zdravstvenog stanja.

Petogodišnji David Mario-Lazar pronađen je mrtav u obiteljskoj kući u Engleskoj s više uboda nožem.

Žena pati od iluzija povezanih s paranoidnom shizofrenijom i bila je uvjerena da je njezin unuk u opasnosti od strašne patnje i da bi ga “bilo bolje ubiti”.

Beživotno tijelo dječaka pronašla je policija u kući prošlog siječnja, a baka je rekla da je “to Mariu učinila iz ljubavi”, prenosi Daily Mail.

Baka ga je ubola 29 puta, a u utorak, 20. lipnja, priznala je ubojstvo na temelju poremećaja rasuđivanja. Osuđena je na neodređeno vrijeme hospitalizacije u psihijatrijskoj klinici.

Maleni Mario
Foto: Policija West Midlandsa

Baka nikada nije pokazivala znakove bolesti

Majka dječaka i kći optuženika, Cristina Lazar, rekla je da svojoj majci nikada ne bi vjerovala da će sama čuvati sina da je ikad pokazivala znakove bolesti.

Dodala je da je Elena voljela svog unuka i da nikada nije vidjela nikakve znakove upozorenja.

Elena, koja je imala dugu povijest liječenja psihotičnih i depresivnih poremećaja u Rumunjskoj od 2009., ubila je Maria u njihovoj kući 25. siječnja, rečeno je na sudu.

Otac ga je doveo kući iz škole i ostavio s bakom, a on se vratio na posao. Oko 17:15 majka je otišla u obližnju trgovinu i rekla im da pozovu policiju.

Kada je policija stigla na mjesto događaja, Elena je policajcu, koji je govorio rumunjski, rekla da je ubila svog unuka, iznoseći obmanjujuće tvrdnje i rekavši da ne želi da pretrpi ozbiljan napad od nekoga drugog. Policija je otkrila Mariovo tijelo i on je proglašen mrtvim.

Njezina kći Cristina rekla je da joj nikada neće oprostiti užasan zločin. Christina je bila trudna s drugim djetetom kad je izgubila Maria.

“Janis sada ima 11 mjeseci, izgleda baš kao Mario. Ponekad mislim da nam ga je Bog vratio”, rekla je majka.

Pomolimo se Bogu za ovu slomljenu majku i cijelu obitelj!

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare