Bivši gay aktivist: ‘Fiducia Supplicans’ šteti onima koji se bore za čistoću

Bivši gay aktivist Luca Di Tolve dao je osvrt na deklaraciju Fiducia supplicans Dikasterija za nauk vjere, u kojem ističe da je vatikanski dokument izazvao bol, zbunjenost i nevolju kod onih koji se “bore za čistoću”.

Dana 18. prosinca 2023. Vatikan je objavio Fiducia supplicans, deklaraciju koja dopušta blagoslov istospolnih i neregularnih parova. Razni biskupi i čitavi episkopati izrazili su protivljenje deklaraciji.

Luca Di Tolve, čiji se život promijenio kada se okrenuo vjeri, a koji sada pomaže ljudima koji imaju istospolnu privlačnost, istaknuo je da su vatikanskim tekstom “marginalizirani” oni koji se bore se za čistoću, za vjernost, da idemo protiv svojih poriva i protiv iskušenja da se prepustimo lažnim slobodama koje nas odvraćaju od žrtve zdravog života i udaljavaju od Boga, od ljubavi, od spasenja, piše CNA.

‘Patim od posljedica’

“Patim od posljedica ovih zavodljivih teorija koje okružuju Crkvu; bole me razne lažne i destruktivne interpretacije koje se nastoje suprotstaviti bogatstvu koje su stoljećima stvarali crkveni oci, u katekizmu i učiteljstvu“, dodao je. Di Tolve je i autor knjige I Was Gay.

Luca sa suprugom i kćerkom

Bivši gay aktivist komentirao je kako ga je pogodila „zbrka koju je proizveo ovaj dokument, rođena u kontekstu u kojem određene neutemeljene svjetovne laži nastoje zajahati val ‘pastoralnih prijedloga’ kako bi se potvrdila prirodnost odnosa za koje dobro znamo da nisu rođeni iz Božjeg srca.”

Di Tolve je u svom tekstu napisao da smatra da Deklaracija ostavlja Crkvu ranjivom i daje materijala onima koji se “nastoje boriti protiv naše vjere, napadajući sve što je ‘skandal’ za svijet: čednost, čistoću i istinu.”

“Ne radi se samo o osobama s istospolnom privlačnošću, već cijelo društvo riskira da se potvrdi u zabludi u kojoj već žive mnogi mladi ljudi koji su prilagođeni tom mentalitetu društva, koji odbijaju brak, uključujući i građanski.”

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!