Bivši LGBT aktivist se suočava s kaznom zatvora zbog svjedočanstva o Isusu koji mu je promijenio život

Bivši LGBT aktivist na Malti se suočava s potencijalnom kaznom zatvora nakon što je podijelio svoje svjedočanstvo da je napustio gay stil života kako bi slijedio Isusa Krista.

Pravni problemi su počeli kada je Grech podijelio svoju priču o napuštanju LGBTQ načina života i pronalasku Isusa s lokalnom poslovnom ženom na Malti.

Rekao je da su dva voditelja s PMnews Malta željela saznati više o nacionalnom gušenju takozvane terapije konverzije i njegovom stavu o tome.

Malta je 2016. postala prva zemlja Europske unije koja je zabranila pokušaje “promjene, potiskivanja ili uklanjanja nečije seksualne orijentacije, rodnog identiteta i/ili rodnog izražavanja”, što je dovelo do novčanih kazni ili čak zatvora, prenosi CBN News.

“Prošle godine su me pozvali da podijelim svoju priču u programu i odgovorim na pitanja o takozvanim praksama konverzije”, rekao je Grech. “I spomenuo sam organizaciju … koja podržava muškarce i žene koji napuste LGBT i organizaciju koja promiče biblijsku seksualnost.”

Tri osobe su ga prijavile policiji

Samo nekoliko dana kasnije rekao je da su ga tri osobe prijavile policiji i optužile ga da je prekršio zakon. Odjednom se našao u pravnim problemima. “Morao sam otići na policiju i iskoristio sam svoje pravo na šutnju”, rekao je. “Policija je podnijela prijavu protiv mene.”

Grech je navodno prva osoba u svojoj zemlji koja je procesuirana na takav način.

“Ako me proglase krivim, mogao bih provesti pet mjeseci u zatvoru ili bih mogao … platiti kaznu do 5000 eura … samo zato što sam stvarno koristio svoju slobodu da budem kršćanin i da podupirem druge koji se žele maknuti od neželjenih LGBT identiteta ili sklonosti”, rekao je.

Zahvalan je na molitvama kršćana diljem svijeta

Na kraju, Grech je rekao da je zahvalan na podršci i molitvi koju prima od kršćana diljem svijeta. Uvjeren je da će pobijediti na sudu, ali čak i ako ne bude, ne planira prestati nadati se niti prepustiti državi.

“Ovdje se krše naše temeljne slobode i vjerujem da ne postoje samo ustavni zakoni na Malti, već i europski zakoni te međunarodni zakoni koji nas štite u ovom scenariju”, rekao je.

Bez obzira na to, Grech je rekao da planira prionuti uz Gospodina i uzeti što god mu se nađe na putu.

“Najgori mogući scenarij… Želim biti poput Pavla, apostola svog života”, rekao je. “Želim da moći reći: ‘Znam što znači živjeti u izobilju… što znači živjeti i oskudijevati’.”

Grech je nastavio: „Najgori mogući scenarij [je] zatvor i dijeljenje Isusa u zatvoru i samo patnja za dobrobit Krista te računajući sve to kao nagradu poznavanja Njega, znajući da on proizvodi ustrajnost i … on jača našu vjeru kroz svaku kušnju.”

NAJNOVIJE!