Britney Spears tvrdi da je postala ateistkinja: Više ne vjerujem u Boga

Pop superzvijezda Britney Spears ponovno je na naslovnicama, a ovoga puta zbog izjave da je ateistkinja i da više ne vjeruje u Boga.

Spearsino otkriće da više ne vjeruje u Boga može se čuti u audio snimci prožetoj psovkama objavljenoj na Instagramu i ponovno podijeljenoj na YouTubeu u ponedjeljak nakon što je “60 Minutes Australia” emitirao intervju s njezinim bivšim suprugom Kevenom Federlineom i njihovim sinom, Jayden.

U snimci Britney optužuje svoje sinove da su “puni mržnje”, “potkopavali njezino ponašanje” i da su je “potajno voljeli gledati kao da nešto nije u redu s njom”, prenosi Christian Today.

“Ja sam ateistkinja”

“Više se nema u što vjerovati. Ja sam ateistkinja”, rekla je Spears na kraju trominutnog govora svom sinu Jaydenu, gdje je nabrojala popis financijskih obveza koje je preuzela u njezinoj karijeri, uključujući plaćanje majčinih odvjetničkih troškova i slanje 40.000 dolara mjesečno njezinom bivšem mužu.

U snimci Spears govori o svom odnosu sa sinovima, Jaydenom i Seanom Prestonom, bivšim suprugom, te reakcijama svojih sinova na ono što je opisala kao traumu kroz koju su je proživjeli njezin otac i ostali članovi obitelji, nakon što je njezina glazbena karijera uzletjela u kasnim 1990-ima.

Prošlog studenog pjevačica je puštena iz nadzora u kojem je njezin otac, James “Jamie” Spears, imao kontrolu nad njezinim financijama, procijenjenim na oko 60 milijuna dolara.

Sudac mu je dodijelio skrbništvo 2008. nakon Britneyna mentalnog sloma u kojem je navodno razmišljala o samoubojstvu nakon bitke oko skrbništva godinu dana ranije kada je Federline dobio isključivo skrbništvo nad njihova dva sina.

Iste godine, Spears su fotografirali paparazzi kako brije glavu nakon što je napustila rehabilitacijski centar u Los Angelesu, što je pojačalo zabrinutost za njezinu mentalnu stabilnost u to vrijeme.

Na vjenčanje Britney Spears nitko od obitelji nije bio pozvan

Spears, koja je sada slobodna od nadzornika, ponovno je preuzela kontrolu nad svojim financijama, udala se po drugi put i prošli tjedan objavila svoju prvu pjesmu nakon šest godina. Međutim, prema ITV-u i intervjuu “60 Minutes Australia” s Federlineom i Jaydenom, dječaci nisu vidjeli svoju majku mjesecima i odbili su prisustvovati njezinom zvjezdanom vjenčanju jer nitko drugi u obitelji nije bio pozvan.

U snimci u kojoj Spears tvrdi da, da Bog stvarno postoji, ona ne bi patila ili izgubila autonomiju da donosi vlastite odluke 13 godina: “Bog ne bi [dopustio] da mi se to dogodi da Bog postoji. Ja ne vjerujem više u Boga zbog načina na koji su se moja djeca i moja obitelj ponašali prema meni.”

Novootkriveni ateizam pjevačice u suprotnosti je s vjerom o kojoj je ranije svjedočila kada je rekla da joj je Bog omogućio da prebrodi nevolje posljednjih 13 godina.

Britney Spears je odgojena kao baptistica 

Spears, koja je odgojena u baptističkoj crkvi, rekla je sucu tijekom virtualnog sudskog saslušanja o njezinom starateljstvu da umjesto da bude podvrgnuta intenzivnoj terapiji više puta tjedno, radije razgovara s Bogom.

40-godišnjakinja je u to vrijeme rekla da želi završiti svoje konzervatorstvo bez potrebe za psihološkom procjenom jer su joj drugi liječnici prepisali jake lijekove, poput litija.

Spears je rekla kako ju je liječnik “ilegalno… 100% zlostavljao lijekovima koje joj je dao. I da budem potpuno iskren s vama, kad je preminuo, kleknula sam i zahvalila Bogu.”

Izjava pop zvijezde mogla bi biti šok za mnoge njezine obožavatelje jer je u Instagram objavi objavljenoj prije tri dana, Spears spomenula vjeru u Boga.

“I ja sam Božje dijete, svi smo vrijedni u Božjim očima”, rekla je.

NAJNOVIJE!