NaslovnicaVijestiČelnik WHO-a kaže da je "COVID tu da ostane", poziva ljude na...

Čelnik WHO-a kaže da je “COVID tu da ostane”, poziva ljude na docjepljivanje

Čelnik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) objavio je da je “COVID tu da ostane i da će nam i dalje trebati alati za borbu protiv njega.”

Tijekom brifinga za novinare o “globalnim zdravstvenim problemima” 6. rujna, šef WHO-a dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus nadalje je pozvao “rizične osobe” da prime “dodatnu dozu [cijepljenja protiv COVID-19] ako vam se to preporučuje.”

“Povećanje broja hospitalizacija i smrtnih slučajeva pokazuje da je COVID tu da ostane i da će nam i dalje trebati alati za borbu protiv njega”, rekao je.

Prema riječima glavnog direktora SZO-a, jedan od tih alata je cjepivo.

“Jedna od najvećih zabrinutosti WHO-a je niska razina rizičnih ljudi koji su nedavno primili dozu cjepiva protiv COVID-19”, rekao je čelnik WHO-a. “Naša poruka je da ne čekate da dobijete dodatnu dozu ako vam je to preporučeno.”

Druga predstavnica WHO-a na tiskovnoj konferenciji, dr. Maria Van Kerkhove, imenovala je neke od drugih “alata” koje WHO ponovno želi nametnuti svjetskoj populaciji.

“Naravno, imamo druge alate koji su u našem posjedu, kao što su maske, kao što je poboljšanje ventilacije, distanciranje gdje je to moguće […],” nastavila je dužnosnica WHO-a.

Svjetska zdravstvena organizacija kontinuirano propagira opsežno nošenje maski unatoč brojnim studijama koje pokazuju da mogu imati negativan utjecaj na zdravlje ako se nose dulje vrijeme.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare