NaslovnicaVijestiSvijetDječak (14) preminuo nakon što je pojeo poznati čips

Dječak (14) preminuo nakon što je pojeo poznati čips

Tinejdžer je preminuo nakon što je zbog izazova pojeo poznati čips na kojem stoji upozorenje da je namijenjen za odrasle.

Teksaški proizvođač čipsa Paqui najavio je uklanjanje svog ljutog ‘One Chip Challenge’ s polica nakon smrti Harrisa Wolobaha, 14-godišnjeg tinejdžera iz Massachusettsa.

Uzrok Wolobahove smrti ostaje pod istragom, čeka se obdukcija, ali njegova obitelj to pripisuje izazovu s čipsom u kojem su se tinejdžeri natjecali tko može pojesti više izrazito ljutog čipsa.

Paquijev ‘One Chip Challenge’ postao je poznat na društvenim mrežama jer sudionici pokušavaju izdržati intenzivnu ljutinu bez da piju ili jedu što je duže moguće nakon konzumiranja vatrenog tortilja čipsa.

Na pakiranju čipsa postoji upozorenje

Proizvod je upakiran u zatvorenu vrećicu od folije unutar kartonske kutije u obliku lijesa i na njemu se vidi upozorenje da je namijenjen odraslima te da ga treba držati van dohvata djece.

U objavi kompanije, Paqui je izrazio tugu zbog Wolobahove smrti i naveo povećanje broja tinejdžera i drugih koji zanemaruju upozorenja. Kompanija radi s trgovcima na malo kako bi uklonila proizvod s polica prodavaonica. Ističu strogo poštivanje standarda sigurnosti hrane.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Paqui = Real Heat (@paquichips)

Medicinski stručnjaci upozorili su na potencijalnu opasnost čipsa zbog visoke koncentracije kemikalije kapsaicina. Također su istaknuli mogućnost kobnih posljedica, uključujući srčanu aritmiju ili ireverzibilnu ozljedu srca do koje može doći pri izlaganju visokim dozama kapsaicina.

Worcesterska policija je izvijestila da je odgovorila na poziv u Wolobahovom domu 31. kolovoza, gdje su ga zatekli bez reakcije i disanja. Iako je prevezen u bolnicu, proglašen je mrtvim. Wolobahovi prijatelji i obitelj tvrde da ga je čips doveo do smrti, što je potaknulo pozive na zabranu proizvoda.

Paqui je izdao izjavu u kojoj ponavlja da je ‘One Chip Challenge’ isključivo namijenjen odraslima i istaknuto označen kako bi odvratio djecu, one osjetljive na začinjenu hranu, osobe s alergijama na hranu, temeljnim zdravstvenim problemima ili trudnice od pokušaja, piše Slobodna Dalmacija.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare