Dječak (14) se srušio od vrućine i umro u šetnji parkom, otac umro dok je trčao u pomoć

Dječak (14) se srušio od vrućine dok je šetao parkom na temperaturu od 48 stupnjeva, a nedugo zatim pronađeno je i tijelo njegova očuha.

Mladi otac poginuo je u prometnoj nesreći dok je žurio po pomoć za svog sina koji se srušio i kasnije umro u Nacionalnom parku Big Bend na jugozapadu Teksasa u petak poslijepodne.

Komunikacijski centar parka primio je poziv u pomoć u petak oko 18 sati. Služba parka rekla je da su otac i njegova dva posinka, u dobi od 14 i 21 godinu, planinarili dok je vani bilo 48 stupnjeva Celzijevih. Tinejdžeru je pozlilo dok je šetao stazom Marufo Vege i onesvijestio se.

Otac je otišao do svog automobila po pomoć, dok je 21-godišnjak pokušavao vratiti brata na stazu. Tim rendžera i američka granična patrola pronašli su beživotno tijelo 14-godišnjeg dječaka uz stazu oko 19:30 sati.

Nedugo zatim, oko 20:30 sati, u vozilu koje je sudjelovalo u nesreći, mrtav je pronađen i 31-godišnji otac.

Službenici parka rekli su da staza Marufo Vega prolazi izuzetno teškim pustinjskim terenom i stjenovitim liticama u najtoplijem dijelu parka, bez vode ili hlada drveća, te je stoga opasna za posjetitelje.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare