Djevojčica otvorila oči u sanduku
Foto: @mery.mendozaperalta

Djevojčica (3) se probudila se na vlastitoj sahrani, nakon što su je liječnici proglasili mrtvom. Šokiranoj majci se učinilo da priviđa.

Malena Camila iz Meksika proglašena je mrtvom u srijedu, 17. kolovoza. Naime, tada su je liječnici prvi put živu proglasili mrtvom, što je dovelo do toga da se probudila na sahrani, piše Mirror.

Incidenti su se dogodili u bolnici Salinas de Hildalgo u državi San Luis Potosi, u centralnom Meksiku.

Camilina majka, Mary Jane Mendoza, rekla je da je trogodišnjakinja povraćala i imala bolove u trbuhu uz temperaturu.

Odveli su je pedijatru u Villa de Ramos na sjeverozapadu, a pedijatar je rekao Camilinim roditeljima da je odvedu u bolnicu. Zbog dehidracije liječnici su joj prepisali paracetamol.

Ponovno su djevojčicu vratili u bolnicu

Nekoliko sati kasnije, nakon što su Camilini roditelji primijetili da joj se stanje pogoršalo, vratili su je u bolnicu gdje je primljena između 21 i 22 sata prije nego što je proglašena mrtvom.

– Dugo im je trebalo da je spoje na kisik – kazala je majka malene djevojčice.

Ona je pojasnila kako je bila odvojena od tijela svoje kćerke i dodala kako je sljedećeg dana, tijekom pogreba, primijetila kako se stakleni prozor na kovčegu zamaglio.

Ožalošćeni su smatrali da žena halucinira i uvjeravali su je da ne otvara sanduk.

U jednoj trenutka njena svekrva je rekla da je djevojčica otvorila oči, pa su odlučili otvoriti kovčeg i shvatili kako to nisu bile halucinacije.

Odmah su pozvali medicinsku sestru, koja je stigla za nekoliko minuta i potvrdila da je djevojčica živa, pa su pozvali Hitnu pomoć, ali nažalost, na putu do bolnice, Camila je zaista izgubila život.

Djevojčica je zatim vraćena u bolnicu gdje je po drugi put proglašena mrtvom.

Prema riječima glavnog državnog tužioca Josea Luisa Ruiza, slučaj se istražuje i obdukcija je u tijeku.