Djevojčica umrla nakon što ju je majka ostavila samu šest dana

Djevojčica, stara samo 16 mjeseci, umrla je u svom domu u Milanu, nakon što ju je majka šest dana ostavila samu i otišla kod dečka u Bergamo.

Malena Diana najvjerojatnije je umrla od gladi, a majka na policijskom ispitivanju nije pokazala nimalo kajanja.

Utvrđeno je da je Alessia Pifferi (36) prošlog četvrtka ostavila dijete samo kod kuće samo s bocom mlijeka, znajući da će dijete vjerojatno na kraju umrijeti.

Djevojčica je pronađena u improviziranom krevetiću bez znakova života. Prizor je bio toliko traumatičan da su i inspektori bili potreseni do temelja.

Tijekom ispitivanja Alessia je ostala smirena, niti jednom nije izgubila kontrolu, niti je zaplakala. Štoviše, pokazala je da je svjesna svojih postupaka, kao i da je svjesna katastrofalnih posljedica za dijete.

Znala je da će dijete umrijeti

– Znala sam da će joj se to dogoditi – rekla je majka tijekom ročišta.

Izvori za Il Messaghero tvrde da majka nije bila pod utjecajem narkotika ili nečeg sličnog u trenutku kada je odlučila ostaviti dijete bez nadzora.

Čini se da je sve ovo napravila svjesno, jer, kako se sumnja, od početka nije ni htjela roditi Dianu. Prema talijanskim medijima, dijete je začeto u tajnoj vezi. Susjedi tvrde da se Alessia nikada nije igrala s Dianom, niti ju je izvodila u šetnju ili u park.

Alessia je navodno policiji rekla da je prije sedam dana okupala, presvukla dijete i ostavila bocu mlijeka pored kreveta.

Nakon toga je otišla u okolicu Bergama kako bi provela vrijeme sa sadašnjim dečkom. Rekla mu je da je djevojka na moru sa sestrom.

U jednom trenutku su ona i njen partner došli u Milano, jer je on imao neke poslovne obaveze, ali Alessia nijednom nije otišla u stan provjeriti djevojku.

Ponašala se kao da nema kćerku

Čini se da se majka od početka ponašala kao da mala Diana ne postoji u njenom životu, jer, kako je rekla tužiteljici, u početku nije ni bila svjesna da je trudna, a porodila se i kod kuće, bez njezina obitelj zna za to.

Također je otkriveno da je djevojku ostavljala samu, uglavnom tijekom vikenda. Dijete bi svaki put preživjelo, no malena Diana sada je šest dana provela bez vode i hrane i nije joj bilo izlaza. Alessia je djevojčicu pronašla mrtvu i uz pomoć susjede, koja je u tom trenutku gorko plakala, pozvala pomoć.

Kraj improviziranog kreveta stajala je poluprazna boca mlijeka, ali i poluprazna bočica jakog sedativa. Kako na djetetu nisu uočeni tragovi nasilja, sumnja se da je u mlijeko sipano sredstvo za smirenje i da je djevojčica “zaspala”. Obdukcija će pokazati točan uzrok smrti.

Susjedi kažu da nikada nisu čuli djetetov plač. Svi su u šoku, a od jučer na ulazu u zgradu u kojoj je djevojčica živjela vješaju bijele balone.

NAJNOVIJE!