Djevojčica (2) umrla od raka zbog greške liječnika

Dvadesetomjesečna djevojčica iz Glasgowa umrla je u bolnici u studenom 2019. od rijetkog oblika raka zbog greške liječnika, stoji u presudi.

Jessi-Jean MacLennan imala je samo 20 mjeseci kada je umrla od rijetkog oblika raka bubrega poznatog kao Wilmsov tumor, koji svake godine pogađa manje od 50 djece u Velikoj Britaniji.

Današnja istraživanja pokazuju da ovaj oblik tumora, čak i u uznapredovalom stadiju, ima izlječivost od 85 posto.

Sudac je presudio da liječnici nisu uspjeli pravilno prepoznati njezinu bolest unatoč jasnim simptomima, nakon što je djevojčicina majka Sarah digla uzbunu kada je djevojčica dobila visoku temperaturu.

Foto: Privatni album

Djevojčica se iznenada srušila kod kuće, a kada je prevezena u bolnicu bila je blijeda, promrzla i nije reagirala.

Umrla je nekoliko dana kasnije od zastoja srca.

Vještak je tijekom suđenja rekao da je djevojčica trebala biti podvrgnuta specijalističkom pregledu. Također je rekao da bi Jessi vjerojatno bila spašena i izliječena samo da joj je liječnik pravilno dijagnosticirao.

“Dokazi jasno upućuju na to da je majka djevojčice učinila sve kako bi je spasila i dobila adekvatnu pomoć. Svi koji su sudjelovali u istrazi svjesni su golemog gubitka njihove obitelji. Izražavamo najdublju sućut gospodinu i gospođi McLennan”, stoji u priopćenju suda.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!