Djevojčicu pokušali prokrijumčirati preko granice BiH: Uskoro će biti vraćena majci

Identificirana žrtva je petogodišnja djevojčica koja je bila u pratnji stranog državljanina.

Na graničnom prijelazu Brod, Služba za poslove sa strancima BiH i Granična policija BiH spriječile su krijumčarenje petogodišnje djevojčice. Bila je u društvu stranog državljanina.

Iz Tužiteljstva BiH priopćeno je da je tužitelj iz Odjela za krijumčarenje i trgovinu ljudima Tužiteljstva BiH koordinirao aktivnosti u suradnji sa Službom za poslove sa strancima BiH i Graničnom policijom BiH, koji su prilikom kontrole robe i putnika redovnih autobusnih linija na graničnom prijelazu Brod izvršili detaljne analize te otkrili i identificirali žrtvu međunarodne trgovine ljudima, pišu Nezavisne novine.

Identificirana žrtva je petogodišnja djevojčica koja je bila u pratnji stranog državljanina, a koja je po nalogu postupajućeg tužitelja zadržana u Službi za poslove sa strancima BiH. Žrtva je adekvatno zbrinuta i smještena u sigurnoj kući u skladu sa pravosudnim smjernicama za zaštitu žrtava trgovine ljudima, za djecu stranih državljana i djecu žrtve trgovine ljudima bez pratnje, priopćeno je iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Dodali su da se navedena djevojčica nalazi u bazi podataka potrage za osobama koje potražuju međunarodne institucije, a postupajući tužitelj je u stalnoj komunikaciji s nadležnim tužiteljstvom i policijom u Wiesbadenu u Njemačkoj te se poduzimaju aktivnosti da joj se dijete vrati. majka.

“Tužiteljstvo BiH se zahvaljuje inspektorima Službe za poslove sa strancima BiH i Sigurne kuće koji su pružili podršku u ovim aktivnostima na efikasnoj i profesionalnoj suradnji”, ističu iz ove institucije.

NAJNOVIJE!