Djevojka koja je tri godine živjela kao dječak: “TikTok mi je isprao mozak da postanem transrodna osoba”

Ova djevojka vjeruje da joj je TikTok isprao mozak, jer su je osobe koje je pratila na neki način nagovorile da postane dječak.

Na prvi pogled obična, simpatična 16-godišnja djevojka duge smeđe kose iza sebe ima strašnu muku i tešku priču. Ash Eskridge iz Montane odlučila je promijeniti spol s 13 godina. Odluka je bila splet okolnosti. Ash pati od depresije od svoje 12. godine, što se poklopilo s izolacijom zbog pandemije prije tri godine.

Vjerovala je da će promjena spola riješiti probleme …

“U to je vrijeme često bila kod kuće, zaključavala se u svoju sobu”, objašnjava Ashina majka Darcy. “Provela je ogromnu količinu vremena na TikToku, gdje su razni influenceri tvrdili da im je promjena spola promijenila živote na bolje i kako su nakon toga postali sretni.”

Ash objašnjava: “2020., kada sam bila stvarno depresivna, postala sam ovisna o TikToku. Razne poznate transrodne osobe koje sam pratila počele su imati dubok utjecaj na mene. Počela sam razmišljati nisam li možda i ja transrodna. Mogu reći da mi je doslovno ispran mozak”, prenosi Aleteia.

“Zato sam odlučila promijeniti spol. Otkrila sam da je promjena spola pomogla mnogim ljudima da riješe svoje probleme. Vjerovala sam da će to riješiti i moje probleme, jer sam stvarno patila.”

Promjena joj nije donijela sreću

Ash je službeno promijenila ime u Greysen, odrezala kosu, počela se drugačije oblačiti i također se promijenila u društvu. Kada je napunila 16 godina, nakon dvije i pol godine dječačkog života, počela je uzimati i testosteron. Ali ovog travnja osjetila je da sa svime nešto užasno nije u redu.

“Osjećala sam se potpuno neprirodno kada mi je glas jako pao i kada su mi počele rasti dlake na tijelu. Na neki način, to mi je bilo potpuno odvratno. Stvari su se nekako gomilale, počelo mi je nedostajati što nisam djevojka. Kada sam jednom sanjala da sam stvarno djevojčica, to je za mene bila prekretnica. Znala sam da se više ne mogu pretvarati da sam dječak.”

Više o njezinoj priči pogledajte u videu u nastavku.

Mama i tata isprva su bili potpuno šokirani i zbunjeni kada im je Ash rekla da želi promijeniti spol.

“Moji roditelji su uvijek smatrali da to nije pravi put za mene i tako su mi govorili. Međutim, osjećala sam da su uz mene.”

Kako je bilo kada je Ash shvatila da je pogriješila i da joj promjena spola ipak ne odgovara?

“Došla je do nas i priznala nam da je pogriješila, da je bila izrazito podložna utjecaju društvenih mreža i da je potpuno pala pod njihov utjecaj. Naravno, sve nas je jako iznenadilo, ali naravno da smo odahnuli. Nikada nismo vjerovali da je promjena spola pravi put za nju”, kaže njezina majka.

Proces vraćanja biološkog spola bio je, međutim, vrlo težak za Ash, jer je njezinim vršnjacima bilo vrlo teško prihvatiti da ona nije dječak. Naime, prijateljima koje je stekla u razdoblju dok je živjela kao dječak nikada nije rekla svoj pravi spol.

“Izgubila sam mnogo prijatelja”, kaže Ash. “Ali duboko u sebi znam da to nisam bila ja, da etiketa ‘trans’ nije za mene.”

NAJNOVIJE!