Eutanazija raste alarmantnom brzinom u Kanadi: Što se to događa s ljudima?

Eutanazija raste alarmantnom brzinom  u kanadskom Quebecu u kojem je u odnosu na 2021. godinu broj slučaja porastao za nevjerojatnih 55 posto.

U 2021. godini primijećeno je u Quebecu preminulo 3102 osobe nakon primjene smrtonosnih injekcija, što je dovelo do njegove pozicije kao globalnog epicentra eutanazije.

Taj broj se prošle godine dramatično povećao za nevjerojatnih 55 posto, dosegnuvši 4810, što implicira da je između sedam i osam posto svih dokumentiranih smrtnih slučajeva u toj kanadskoj regiji rezultat medicinski asistiranog umiranja.

Postupci smrtonosnih injekcija, izvođeni od strane liječnika, sada premašuju incidenciju smrti uzrokovanih srčanim bolestima i rakom, a stopa rasta ne pokazuje naznake usporavanja.

Pristaše liberalnog pristupa eutanaziji se također protive

Čini se da su ovi podaci uznemirujući čak i za pristaše izrazito liberalnog pristupa eutanaziji. Dr. Michael Bureau, predsjednik quebeške komisije za “skrb na kraju života” (termin kojeg mnogi smatraju neugodnim eufemizmom za smrt pod liječničkim nadzorom), uputio je pismo 4. kolovoza, koje prema izvještaju CBC-a, podsjeća “provincijske medicinske stručnjake da pažljivo poštuju novi zakon koji regulira medicinsku pomoć pri umiranju (MAiD).”

Ovaj nedavno donesen zakon, usvojen u lipnju, omogućuje osobama s “ozbiljnim i neizlječivim bolestima” da se prijave za eutanaziju prije nego što njihovo stanje postane još gore.

“Svaka izmjena zakona često uzrokuje konfuziju među liječnicima koji pružaju medicinsku pomoć pri umiranju”, napominje Ured. “Oni se pitaju je li to unutar granica zakona, je li dopušteno ili nije? Ponekad liječnici zapravo nisu sigurni jesu li postupili ispravno ili ne, i ponekad su nesigurni.”

NAJNOVIJE!