7 divnih Božjih obećanja koja mogu promijeniti tvoj život

U Božjoj Riječi nalazimo mnogo divnih Božjih obećanja koja mogu promijeniti naš život. Bog želi da se i mi i naš život mijenjamo nabolje.

Okruženi smo ljudima koji su opterećeni brigama i strahovima. Mnogi su osobito zabrinuti za budućnost. Možda smo i mi među njima. Petar nas u jednoj od svojih poslanica podsjeća da imamo sve što nam je potrebno za pobjedonosan kršćanski život. Ključ su obećanja.

Doista, po spoznaji njega, koji nas pozva slavom svojom i krepošću, božanska nas je snaga njegova obdarila svime za život i pobožnost. Time smo obdareni dragocjenim, najvećim obećanjima da po njima postanete zajedničari božanske naravi, umakavši pokvarenosti koja je u svijetu zbog požude. (2. Petrova 1, 3-4)

Božja obećanja koja mogu promijeniti tvoj život

Dok se držimo obećanja iz Božje Riječi to mijenja način na koji vidimo svijet i pristupamo životu. Ako se može promijeniti način na koji mislite, može se promijeniti i način na koji živite.

Evo sedam obećanja iz Biblije koja mogu promijeniti vaš život.

1. Obećanje svrhe

“Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam – riječ je Jahvina – naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu.” (Jeremija 29, 11)

Uz obećanje svrhe, svaki dan ima smisla. Nismo slučajno na ovoj zemlji. Bog za naš život ima plan i On zna kako i kada će se što ostvariti.

2. Obećanje pomilovanja

“Nikakve dakle sada osude onima koji su u Kristu Isusu! Ta zakon Duha života u Kristu Isusu oslobodi me zakona grijeha i smrti.” (Rimljanima 8, 1-2)

Obećanje pomilovanja uklanja krivnju i sram. Previše kršćana osjeća osudu zbog grijeha dok slijede Isusa. Bog te ne voli jer si dobar. Voli te zato što si Njegov. On ti je sve oprostio i nastavlja opraštati ako uvijek iskreno priznaš svoje grijehe.

3. Obećanje vječnog života

“Ovce moje slušaju glas moj; ja ih poznajem i one idu za mnom. Ja im dajem život vječni te neće propasti nikada i nitko ih neće ugrabiti iz moje ruke. Otac moj, koji mi ih dade, veći je od svih i nitko ih ne može ugrabiti iz ruke Očeve. Ja i Otac jedno smo.” (Ivan 10, 27-30)

Prestani se bojati da ćeš nekako zabrljati stvari i nećeš ići u nebo kad umreš. Ništa te ne može ugrabiti iz ruku tvog Oca. Kad vjeruješ Gospodinu, tvoje mjesto na nebu je trajno.

4. Obećanje prisutnosti

Bog je rekao: “Nikada te neću napustiti, niti ću te ostaviti. ” (Hebrejima 13, 5)

Nismo sami. Isus je obećao da će nam poslati svog Duha Svetoga i On je po svome Duhu uvijek s nama. Brine o tebi, tješi te, vodi, druži se s tobom.

5. Obećanje mira

Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu. I mir Božji koji je iznad svakog razuma čuvat će srca vaša i vaše misli u Kristu Isusu. (Filipljanima 4, 6-7)

Anksioznost može otjerati radost iz vašeg života. Ali Biblija obećava da mir, a ne anksioznost može biti vaš stalni pratitelj kada molite sa zahvalnošću. Dolazite Bogu u molitvi, ne samo sa svojim zahtjevima, već i sa zahvalom, podsjetivši se na Božju vjernost u vašem životu. I Božji mir će vas ispuniti.

6. Obećanje opskrbe

A Bog moj ispunit će svaku vašu potrebu po bogatstvu svome, veličanstveno, u Kristu Isusu. (Filipljanima 4, 19)

Možete se pouzdati u Boga da se brine o vašim potrebama. Ovo obećanje nije da će Bog udovoljiti vašim željama, već će ispuniti sve vaše potrebe. Kad vremena postanu teška i vlada katastrofa, možete vjerovati Bogu. Bog se brine za najmanje vrapce, a naša vrijednost daleko nadmašuje njihovu. Nema potrebe za strahom. Bog je vlasnik svega. Bog je nebeski Otac koji voli. Bog je obećao da će zadovoljiti vaše potrebe. Vjerujte u to!

7. Obećanje raja

“Neka se ne uznemiruje srce vaše! Vjerujte u Boga i u mene vjerujte! U domu Oca mojega ima mnogo stanova. Da nema, zar bih vam rekao: ‘Idem pripraviti vam mjesto’? Kad odem i pripravim vam mjesto, ponovno ću doći i uzeti vas k sebi da i vi budete gdje sam ja.” (Ivan 14, 1-3)

Raj je nagrada svima koji za života vjerno slijede Gospodina. Ovaj svijet nije naš dom. Idemo na bolje mjesto. Ovo obećanje daje nam ohrabrenje i nadu da trebamo radosno podnijeti trenutne kušnje ovog života.

Držite se ovih obećanja. Zapamtite i uvijek ih se iznova podsjetite kada vas napada neprijatelj duše. Božja Riječ je naše oružje protiv svakog zla!

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!