Fotografija dječaka oboljelog od raka ganula je cijeli svijet: Priča napokon ima sretan kraj!

Prije nekoliko godina crno-bijela fotografija dječaka oboljelog od leukemije, sagnutog nad WC školjkom i njegove sestre koja se brine o njemu, dirnula je srca korisnika interneta diljem svijeta. Ispostavilo se da ova priča ima sretan kraj.

Godine 2018. roditelji trogodišnjeg Becketta saznali su da im je sin obolio od akutne limfocitne leukemije. Dječak je započeo intenzivno liječenje i praktički nije izlazio iz bolnice. Nakon kemoterapije djetetu je otpala kosa, pojavilo se povraćanje i slabost. U teškim trenucima borbe s rakom mogao je računati na podršku svoje sestre.

Fotografija Becketta s Aubrey postala je viralna. Sestra nije ostavila umornog brata ni trenutak. Crno-bijela fotografija pokazuje koliko je Aubrey osjećala Beckettovu situaciju. Položila je ruku na leđa svog mlađeg brata s pažnjom i nježnošću.

“Moje dvoje djece, s petnaest mjeseci razlike u dobi, prešli su put od zajedničke igre u školi i kod kuće do zajedničkog sjedenja u hladnoj bolničkoj sobi. Moja tada četverogodišnjakinja gledala je svog brata kako odlazi iz vozila hitne pomoći na odjel intenzivne njege. Gledala je kako mu desetak liječnika stavlja masku na lice, zabada igle u njega, pumpa desetak lijekova kroz njegovo tijelo, a on je ležao bespomoćan. Nije bila sigurna što se događa. Sve što je znala je da nešto nije u redu s njezinim bratom, njezinim najboljim prijateljem”, napisala je majka Kaitlin Burge.

Umjesto da pliva u bazenu, čuvala je brata

Roditelji Aubrey i Becketta čak su se počeli brinuti za svoju kćer, koja je vrlo emotivno reagirala na patnju svog mlađeg brata.

“Kad ih vidim zajedno, to me razveseli, ali u isto vrijeme i rastuži. Imaju nevjerojatnu vezu, ali petogodišnje dijete trebalo bi se češće igrati s prijateljima. Aubrey bi trebala trčati uokolo s djecom, igrati se na igralištu, plivati ​​u bazenu, ali umjesto toga pazi na svog brata”, rekla je njihova majka.

Na Aubreyin peti rođendan, Beckett se vratio kući iz bolnice. Nije mogao hodati, bio je jako mršav i umoran od borbe s bolešću. Majka objašnjava da djevojčica to nije mogla razumjeti. Željela se igrati s bratom, nikad ga nije vidjela u tako lošem stanju.

“Ne mogu opisati koliko sam zahvalna i sretna”

Od tada su prošle dvije godine. Kaitlin je 2021. na društvenim mrežama izvijestila da se njezin sin osjeća bolje. Dječak je završio liječenje.

“Sutra navečer Bex ima posljednju kemoterapiju i gotovo je! Srce će mi puknuti – tako sam ponosna na njega. Ovaj put vrag nije pobijedio, Beckett, ti si pobjednik”, napisala je na Facebooku.

Priča ima sretan kraj. Beckett ide u školu. 26. srpnja Beckett je napunio osam godina. On je veselo i aktivno dijete. Rezultati pretraga su normalni i dječak je u remisiji raka.

“Ne mogu izraziti koliko sam zahvalna i sretna što je danas ovdje”, kaže Kaitlin Burge.

Majka objašnjava da je podijelila fotografiju djece na društvenim mrežama kako bi pokazala vrijednost obitelji i važnost povezivanja među voljenima. “Aubrey je imala veliki utjecaj na sve što je prolazio. Razvili su vezu kakvu mogu imati samo braća i sestre i koju čak ni ja ne bih mogla nadomjestiti”, ističe Kaitlin. I dodaje: “Na kraju svakog mračnog tunela postoji svjetlo.”

NAJNOVIJE!