Gabriela (4) i njezina baka umrle u razmaku od nekoliko minuta

Baku je izdalo srce kada su joj liječnici rekli da djevojčicu ne mogu spasiti.

Festival cvijeća u Calarasiju u Rumunjskoj pretvorio se u tragediju nakon što su četverogodišnja djevojčica Gabriela i njezina baka umrle u razmaku od nekoliko minuta.

Baku je izdalo srce kada su joj liječnici rekli da djevojčicu ne mogu spasiti te im je umrla na rukama. Poznanici kažu da je sve počelo za ručkom, dok je obitelj jela ribu. Gabriela je ubrzo pristala, a sljedeći dan je preminula.

Inspektori su uzeli uzorke hrane koju je obitelj jela i iz njihove kuće i iz trgovine u kojoj je Gabrielina teta kupovala smrznutu ribu. Čekaju se rezultati analiza koji bi trebali pokazati je li se djevojčica otrovala.

Susjedi kažu da je malena Gabriela umrla dan nakon blagdanskog ručka. Čuli su vrisak iz bakine kuće i odmah potrčali vidjeti što se događa.

“Bilo je oko 8:30 ujutro, vriska u dvorištu. Muž mi je rekao: ‘Dođi, brzo! Gabriela je umrla’. U kući su bile baka i djevojčica, obje su bile u krevetu. Curica je izgledala kao da je u komi”, kaže susjeda.

Odmah su pozvali Hitnu pomoć koja je dijete prevezla u bolnicu. Nažalost, unatoč svim naporima, nisu je uspjeli spasiti.

Bakino srce je stalo nakon unukine smrti

Doktori su baku odveli u drugu bolnicu. Dok je bila u čekaonici, stigla je vijest da je Gabriela umrla. Bakino srce je odmah stalo.

“Dok smo pacijenticu prebacivali u krevet došlo je do srčanog zastoja. Odmah smo krenuli s reanimacijom i pokušavali smo više od sat vremena… Nažalost, nije joj bilo spasa”, rekao je Viktor Poštan, ravnatelj bolničkog odjela.

Mediji javljaju da je u bolnicu prevezen i djed preminule djevojčice. Nalazi se u kritičnom stanju na odjelu intenzivne njege, no stanje mu je stabilno.

Ono što znamo je da je obitelj jela ribu koju su kupili u lokalnoj trgovini, rekao je Poštovan.

Vlasti su priopćile da su baka i djed s četvero unučadi organizirali ručak. Troje djece jelo je ribu i ubrzo počelo povraćati. Sljedećeg jutra Gabriela je preminula.

U istragu su uključeni i Tužiteljstvo i Zavod za javno zdravstvo. Prema izvješćima, riba koju je obitelj kupila za ručak uvezena je iz Španjolske.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!