Na groblju u Australiji pronađeno pismo Sotoni, ukradene glave pokojnika

Na groblju u Australiji je pronađeno pismo Sotoni kao i brojni drugi predmeti povezani s mogućim “sotonističkim ritualima”.

Policija u Australiji istražuje moguću povezanost između “sotonističkog rituala” i krađe ljudskih ostataka s groblja.

Detektivi navode da su na groblju Footscray u Melbourneu ostavljeni brojni predmeti koji se mogu povezati s takvim ritualima, poput raspela, svijeća i pisma Sotani, piše CNN.

Prvi takav incident dogodio se u noći s četvrtka na petak, objavila je policija, kada su iz mauzoleja ukradeni ljudski ostaci. Drugi se dogodio na istom groblju u noći ponedjeljka na utorak. Lokalni mediji navode da su iz grobnica ukradene dvije glave.

“Smatramo da su nepoznati počinitelji prvo provalili u mauzolej, a zatim ukrali ljudske ostatke. Službenici istražuju jesu li ovi incidenti povezani. Primarni cilj počinitelja krivičnog djela bili su ljudski ostaci, to je ono na što se sada fokusiramo”, stoji u policijskom priopćenju.

“Ovo se događa jako rijetko, nismo sigurni koja motivacija stoji iza ovakvog djela”, rekao je inspektor Ben Jarman za 7 News.

Mediji također navode da je dogodio i treći incident za koji se utvrđuje je li povezan s ovim, ali da su prijestupnici samo otvorili mauzolej koji je već bio prazan.

Policija vjeruje da su grobnice birane nasumično, tako da “žrtve” nisu međusobno povezane.

Šokirane obitelji preminulih su navele da nije bilo nikakvih vrijednih predmeta uz tijela, tako da policija isključuje pljačku kao motiv.

NAJNOVIJE!